ИЗБО НОЖЕМ МОМКА БИВШЕ ДЕВОЈКЕ: Ивица Микић осуђен на 10 година и један месец затвора

Ј. Ћ.

05. 02. 2021. у 09:46

ИВИЦА Микић (33) , који је у Нишу избо ножем момка бивше девојке Ненада Митровића, осуђен је на десет година и један месец затвора.

ИЗБО НОЖЕМ МОМКА БИВШЕ ДЕВОЈКЕ: Ивица Микић осуђен на 10 година и један месец затвора

Фото архива

Ивица Микић (33) оптужен је да је 24. фебруара ове године, после свађе и туче покушао да убије Ненада Митровића (38) из Београда, наневши му три посекотине на руци и један убод у груди, поред срца.


Инцидент се десио у стану Александре П. Л. (43) у Улици Радних бригада у Нишу са којом је Митровић живео, а која се повремено виђала и са Микићем.

Ово је прва пресуда по измењеном и пооштреном закону из децембра 2019., који каже да насилничког понашање које се понавља, убудуће мора бити обавезно - строже санкционисано, него што је то сада случај.


Примена новина Кривичног законика предвиђању нова правила за кажњавање повратника у извршењу кривичних дела са умишљајем, по систему "три ударца".

Суд ће особи која је поновила насилно кривично дело морати да изрекне казну изнад половине распона прописане казне.

По том закону, казна од 10 година и месец дана је минимална која се може изрећи за ово дело, будући да је суд већао све доказе и нашао да је оптужени крив јер је 24. фебруара у дневној соби Александре П. умишљено покушао лишити живота Ненада М. наневши му убод ножем, након чега је оштећени пао на под, када је оптужени наставио да га шутира- рекао је, између осталог, током изрицања пресуде у Вишем суду у Нишу судија Мирко Драшковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)