"ЛИСИЦЕ" И КОЛУВИЈИНОМ ВОЗАЧУ: Како су у међународној акцији “пали” чланови нарко банде

З. У.

02. 02. 2021. у 20:01

ОПЕРАТИВЦИ Управе криминалистичке полиције (УКП) МУП Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, америчком агенцијом ДЕА и бугарском полицијом, запленили су 22 килограма хероина и ухапсили седам чланова организоване криминалне групе.

ЛИСИЦЕ И КОЛУВИЈИНОМ ВОЗАЧУ: Како су у међународној акцији “пали” чланови нарко банде

Хапшење осумњиченог

Иза решетака је Жарко Момчиловић (39), осумњичен да је организатор ове групе, а међу ухапшеним члановима је и Милош Тофиловић (47), родом из Чајетине, иначе бивши возач Предрага Колувије.

Момчиловић, који је из Београда, ухапшен је у Бугарској, где живи последњих година. Надимак му је Власинац, а пре 13 година рањен је у обрачуну у елитном насељу Бели брези у Софији. Сумњало се да је реч о сукобу око наркотика, а Момчиловић је код себе тада имао фалсификована документа на име Македонца Игора Момировског.

Одмах пошто се опоравио од рањавања, бугарска полиција га је ухапсила. У то време српска полиција за њим је трагала због кријумчарења 10 килограма хероина, који је био заплењен у аутомобилу "пасат" у центру Београда. Он је тада истрчао из аута и побегао полицији, остављајући наркотике и два килограма парацетамола у возилу. Бугарска полиција је сазнала за прави идентитет ухапшеног тек када су упоређени отисци прстију које је послао МУП Србије.

Момчиловић је у Србији ухапшен 2001. године, а био је осумњичен за кријумчарење и продају хероина, што је, како је тада тврдила полиција, радио за Београђанина Ненада Миленковића.

Поред Момчиловића, у Бугарској су у овој акцији сада ухапшени и тамошњи држављани Д. С., А. Н., Г. Х. и Н. Х. Током претреса објеката и станова које су користили пронађено је и заплењено 20 килограма хероина. У Србији су "лисице" стављене Милошу Тофиловићу (47) и Нишлији М. С. (36), код којих су заплењена два килограма наркотика. Како се сумња, ова група је, током прошле и ове године, кријумчарила хероин из Турске, који је потом продавала у Бугарској, САД и Србији.

НА ОПТУЖНИЦИ И ЗА "ЈОВАЊИЦУ"

МИЛОШ Тофиловић је био за воланом аутомобила у ком је на сувозачком месту седео Предраг Колувија (на слици) новембра 2019. када их је полиција зауставила на ауто-путу. Неколико сати касније Колувија је ухапшен као власник пољопривредног добра "Јовањица", на ком је пронађена велика количина засада марихуане, која је узгајана у вештачким условима.Тофиловићево име је на другој оптужници, која је подигнута у случају "Јовањица", а реч је о предмету у ком су припадници групе, наводно, уз помоћ државних службеника, помагали Колувији да избегне правду. Он се терети да је био члан криминалне групе, али и за фалсификовање исправа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)