ИСЕКЛА НАСТАВНИЦУ ЗБОГ ОЦЕНЕ: Одлична ученица осмог разреда школе у Селевцу ножем напала математичарку

Ј. ИЛИЋ

01. 02. 2021. у 20:13

ЧЕТРНАЕСТОГОДИШЊА ученица Основне школе "Ђорђе Јовановић" у Селевцу код Смедеревске Паланке напала је у понедељак и посекла ножем по глави О. Р., своју наставницу математике.

ИСЕКЛА НАСТАВНИЦУ ЗБОГ ОЦЕНЕ: Одлична ученица осмог разреда школе у Селевцу ножем напала математичарку

ОШ " Ђорђе Јовановић" / Фото Ј. Илић

Девојчица, иначе одличан ђак, наводно се наљутила на наставницу због задатака на контролном тесту.

Невероватан инцидент догодио се током преподневне смене када је ученица осмог разреда у холу школе убола наставницу, наневши јој, срећом, само лакше повреде. Наставница је задобила посекотину на глави и указана јој је помоћ у болници, након чега је пуштена на кућно лечење.

Наводно, никога у холу школе није било када је ученица изненада насрнула на наставницу. Како смо сазнали, О. Р. се није надала нападу, јер није била окренута лицем ка девојчици. У то време, осмакиња није ни имала час математике.

Девојчица је побегла кући где је наводно пронађено и оружје којим је напала математичарку. Обе су дале изјаву полицији, а у школу су позвани и просветни инспектори.

Како сазнајемо, девојчица је одличан ђак селевачке школе, има све петице и никада до сада није направила ни сличан проблем.

Школа у понедељак није радила у поподневној смени, тако да није било могуће сазнати друге детаље. Директорка школе Весна Ђуричић није била расположена за разговор, само нам је кратко рекла да не жели да коментарише случај и прекинула везу.

Мештани Селевца у понедељак нису могли да говоре о овом случају, јер нико са ким смо причали није ни чуо шта се десило. У школи су, како смо незанично сазнали, сви шокирани овим догађајем.

- Девојчица је изузетан ученик, кандидат за ђака генерације, узорно дете из добре породице. Никада није направила ниједан проблем. Родитељи су, такође, запослени у просвети. Отац је наставник ликовног у истој школи, а мајка дефектолог, али у другом месту. Нико не може да поверује шта се десило - каже наш саговорник који је желео анонимност.

ИСТРАГА

У ВИШЕМ јавном тужилаштву сазнајемо да ће против малолетне ученице бити спроведена истрага у редовном поступку и по процедури коју предвиђа закон када је реч о малолетним преступницима. О свему су обавештени и надлежна Школска управа и Центар за социјални рад.

На предлог Центра за социјални рад, ученица ће бити подвргнута испитивању на Клиници за неуропсихијатрију за децу и омладину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)