УПУЦАН СЛУЧАЈНО ИЗ КАРАБИНА? Дарио Хорват (44) тешко рањен у груди, док је секао дрва поред ауто-пута код Параћина

З. РАШИЋ

31. 01. 2021. у 20:44

Дарио Хорват, 44-годишњи избеглица из Хрватске, настањен у Главици код Параћина, оперисан је у недељу у Општој болници у Параћину након што је упуцан у груди, у густишу у близини ауто-пута, где је секао дрва. Задобио је тешку телесну повреду, операција је трајала око три сата, а потом је превезен за Београд.

УПУЦАН СЛУЧАЈНО ИЗ КАРАБИНА? Дарио Хорват (44) тешко рањен у груди, док је секао дрва поред ауто-пута код Параћина

Кућа Хорвата у Главици коју је добио као избеглица / Фото З. Рашић

Како сазнајемо, вероватно је рањен од залуталог метка. Полиција претражује терен, а према информацији коју смо добили од Ненада Нецића, заменика вишег јавног тужиоца, који је био на лицу места, највероватније је да се ради о карабинском зрну.

- Домет тог зрна је до пет километара, па је велики степен вероватноће да је у питању несрећни случај. Узети су сви трагови са лица места, а кад се зрно буде нашло на терену, пошто се ради о прострелној рани, имаћемо више података. Права је срећа да је човек то преживео - рекао Нецић, додавши да се карабин користи за лов на крупнију дивљач и има велики домет.

Од мештана Главице сазнајемо да је Дарко Хорват у недељу око 11 сати изашао из куће и кренуо да сече дрва, пошто од тог посла издржава незапослену супругу и петогодишњу ћерку, као и њено дете из претходног брака. Кад је изненада упуцан, остао је при свести и успео да мобилним телефоном позове свог пријатеља, који је одмах алармирао полицију и хитну помоћ.

- Шокирао сам се кад ми је зазвонио мобилни и само је рекао: "Упуцаше ме". Просто је невероватно да је тако нешто могло да се деси. Био сам у болници, најважније је да је оперисан и да је у стабилном стању. Он је изузетно добар човек - прича Дарков комшија, у неверици због несреће која је снашла ову породицу.

Мештани Главице кажу да је радио целог дана да би финансијски некако обезбедио породицу. Углавном је секао дрва, најчешће услужно. За дрва је често знао да иде и у планину, а бавио се помало и повртарством, узгајали су корнишоне. Нико од мештана са којима смо разговарали не верује да би неко могао да покуша намерно да убије њиховог суграђанина.

У кући упуцаног човека супруге није било. Затекли смо само жену која је чувала децу и није желела да разговара. Иначе, као избеглица из Хрватске, Дарио је успео тек пре неколико година да реши стамбено питање преко регионалног пројекта за стамбено збрињавање избеглих, те им је купљена сеоска кућа, са окућницом.

ПОВРЕДА ОПАСНА ПО ЖИВОТ

Директор Опште болнице у Параћину, др Саша Бацић, рекао је да је "улазна рана била поред грудне кости десно, а излазна латерално десно".

- Стабилизовали смо крварење, поставили дренове у грудном кошу и трбуху, ушили дијафрагму, тако да смо га без крварења и потпуно стабилног упутили у Ургентни центар у Београду. Ипак, у питању је тешка телесна повреда опасна по живот - рекао је др Бацић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)