АЛЕКСАНДАР УСМРТИО ПАВЛА (17) НА ПЕШАЧКОМ - Миликић признао кривицу: Кајем се, не прође дан, а да се не сетим тога

С. Ј. М.

29. 01. 2021. у 17:15

АЛЕКСАНДАР Миликић који је летос на Петловом брду изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо Павле Станковић (17) признао је данас у Вишем суду у Београду кривицу.

АЛЕКСАНДАР УСМРТИО ПАВЛА (17) НА ПЕШАЧКОМ - Миликић признао кривицу: Кајем се, не прође дан, а да се не сетим тога

Фото: П. Милошевић

Како је рекао он се каје и да ни у чему не оспорава оптужницу, која га терети за тешко дело против безбедности саобраћаја.

Пошто је одбрана прихватила све доказе тужилаштва, а нико није имао нових, Миликићу је пресуда заказана за 10. фебруар.

Он је у судници испричао да је тог дана радио од 7 ујутру и да је у 17.30 дошао кући. Био је уморан и гладан, јер цео дан ништа није јео, а у фрижидеру није било хране, па је поручио преко апликације на телефону.

- Тада сам попио два пива, и кад ми је стигло обавештење да јело могу да ми испоруче тек за сат и по одлучио сам да комбијем одем до најближег фаст фуда, јер је напољу пљуштала киша - казао је Миликић. - Иначе комби никада не користим приватно, јер газда то није дозвољавао. При повратку кући, видео сам да градски аутобус испред мене одједном успорава и мислећи да стаје на станици, по инерцији сам кренуо да га обилазим. Од њега нисам одмах видео пешака, а и била је слаба видљивост, јер расвета није јака и пљуштала је киша. Кад сам га опазио цимнуо сам волан, али сам га нажалост ударио. Изгубио сам контролу, па ударио и у паркирано возило.

Оптужени каже да је тад изашао из комбија и ухватио се за главу:

- Био сам у шоку и викао сам да зову полицију и хитну. Пушио сам цигарете једну за другим и чекао да дођу. Ово ми није никакво оправдање, много ми је тешко, не прође дан, а да се не сетим, али само причам шта се десило. Мајка сестра и ујак су више пута покушавали да изјаве саучешће његовој породици, али су они то одбијали и ја их разумем.

На питања судије Миликић је рекао да не оспорава да је имао 1,17 промила алкохола у крви, да је возио 70 километара на час, а било је дозвољено 50 и да зна да то није дозвољено.

ЗАВРШНЕ РЕЧИ

У завршним речима тужилаштво је тражило да се Миликић осуди, јер  се није придржавао низа саобраћајних прописа и изазвао је несрећу у којој је на пешачком прелазу погинуо Павле Станковић, који на то ничим није утицао. Његов бранилац Ђорђе Калањ указао је да одбрана ништа није доводила у сумњу, да се Миликић искрено каје, да није уочио пешачки прелаз, да раније није осуђиван, а да је пре несреће имао свега осам месеци искуства у вожњи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)