СПРЕЧЕНА ЛИКВИДАЦИЈА СЛОБОДАНА КАШЋЕЛАНА

Танјуг

29. 01. 2021. у 11:38

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво (СДТ) и службеници Сектора за борбу против организованог криминала спречили су убиство једног од наводних вођа кавачког криминалног клана Слободана Кашћелана, чија ликвидација била планирана за 22. јануара, када је блиндираним аутомобилом долазио на суђење у Виши суд у Подгорици, пишу подгоричке Вијести.

СПРЕЧЕНА ЛИКВИДАЦИЈА СЛОБОДАНА КАШЋЕЛАНА

Илустрација полиција Фото АП

Према информацијама из истраге, како навди листм, Кашћелан је тог дана требало да буде нападнут на једном од семафора у Подгорици док се налазио у аутомобилу - план криминалне групе био је да активирају импровизовану експлозивну направу, коју би поставили тако што би мотоциклом пришли његовом возилу и магнетом је прикачили...

Двојица чланова групе на мотору, како верују специјални тужиоци, требало је да сачекају детонацију разорне бомбе, а уколико би Кашћелан остао жив, они би му пришли и пуцали у њега из близине...

Кашћелану је тог дана било заказано, па одложено суђење у подгоричком Вишем суду где одговара за прање новца.

Специјални тужилац Саша Чађеновић саопштио је на конференцији за новинаре да је реализација криминалног плана “прекинута у тренуцима извршења кривичног дела”, не појашњавајући детаље где и како је осујећен план организације.

Он није помињао ни име мете.

Тужилац је појаснио да су тог дана у јутарњим часовима припадници исте криминалне организација намеравали да ликвидирају и Београђане Вељка Беливука и Марка Миљковића, такође чланове кавачке групе, а план је био да у њих пуцају док стоје у реду за чекирање карата у згради Аеродрома у Тивту.


У акцији полиције као осумњичени за та кривична дела ухапшени су Радован Станишић, Миле Јовановић, Горан Марковић и некима од њих је одређен притвор.

Тужилаштво верује да је криминално удружење још 2019. године организовао Јанко Вукадиновић, који се годинама налази у Спужу због шверца дроге, али и учествовања у двоструком убиству у центру Подгорице. О рганизатор групе била је и још једна неидентификована особа, која је криптованим порукама слала упутства Станишићу у Тивту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)