САША ГОЛОРУК СПРЕЧИО УБИСТВО: У Поповцу још се говори о херојству човека који је тешко повређен док је спасавао комшије и њихово дете

Ј. Ћ.

26. 01. 2021. у 07:32

МАРИЈА и Александар шетали су улицом са дететом од четири године када је комшија С. појурио ка њима. Чула се галама, мој супруг је одмах излетео из куће да помогне.

САША ГОЛОРУК СПРЕЧИО УБИСТВО: У Поповцу  још се говори о херојству човека који је тешко повређен док је спасавао комшије и њихово дете

Фото Ј. Ћосин

Узео је преплашену девојчицу у наручје и склонио је у нашу кућу. Онда је пошао да спасе Александру, док се њен супруг рвао са комшијом. Успео је да је пребаци до куће, али већ је била избодена, као и мој супруг. А, када је С. дошао да убије и мог Сашу, он је тако избоден стајао на вратима и телом бранио да манијак не уђе у кућу да нас све побије. Мој Саша је зато херој.

Овако о догађају који је у недељу по подне потресао село Поповац код Ниша говори Ирена, супруга Саше Илића (42), који је не размишљајући о свом животу прискочио у помоћ Александру (39) и Милени (35) Мичић, које је напао и избо С. Д. Желећи да уразуми помахниталог комшију и да спасе преплашено дете, Илић је задобио тешке повреде трбуха, због чега је хитно оперисан, а лекари се у нишком Клиничком центру боре за његов живот.

- Хтео је да спасе пре свега дете наших комшија, а после је живот свих нас био угрожен јер је нападач улетео у двориште и свима нам претио. У соби смо биле нас две са четворо деце, а комшија Александар је већ био повређен. Малолетна деца су све гледала. Још су много преплашени - прича Ирена.

БОЛНИЧКИ ТРОШКОВИ

ВЕЛИКИ страх смо претрпели, а деца су нам много преплашена. Али, сада је ту и нова брига, како ћемо да платимо болничке трошкове. Супруг и ја смо без посла, нисмо осигурани. Целу ноћ плачем, дај боже само да се он извуче да буде добро, а шта ћемо за покривање трошкова, не знам - говори Ирена Илић.

Ирена Илић, Фото Ј. Ћосин

Александрова мајка Отилија каже да то што је Саша Илић учинио да спасе њену породицу, ризикујући сопствени и живот његове деце, једино Бог може да награди.

- Живот му је сада угрожен јер је спасавао моје унучицу, снаху и сина. Хвала Саши, да Бог да добро здравље њему и његовој деци за оно што је учинио - говори нам Отилија.

Отилија  Минчић, Фото Ј. Ћосин

Она каже да са комшијом који је избо ово троје људи нису били у добрим односима, те да су га чак и пријављивали полицији јер је претио да ће им убити унуке.

- Мој старији унук дотрчао је до куће вичући: "Бако, С. је напао маму, тату и секу. Успео сам да побегнем!"

Изашла сам и видим крвавог сина. Рекао ми је да идем до Саше, да су Марија и дете тамо. Међутим, све је почело пре годину када ми је док сам шетала рекао: "Заклаћу ти унуче".

Пријавила сам га полицији. Комшије су виделе и чуле, али нису смели да сведоче, јер се сви плаше од њега - каже Отилија.

После инцидента С. Д. је покушао да побегне, али је ухапшен, а Више јавно тужилаштво га терети за покушај тешког убиства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)