НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Једна девојка одустала од тужбе против Мике Алексића!

С. Ј. М.

24. 01. 2021. у 20:45

ОД шест девојака које су оптужиле редитеља и власника школе глуме "Ствар срца" Мирослава Мику Алексића (68) за силовање или недозвољене полне радње, једна је протеклих дана - одустала од тужбе!

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Једна девојка одустала од тужбе против Мике Алексића!

Фото В. Данилов

Како "Новости" незванично сазнају, ова глумица је у полицији претходно дала исказ о свему што је проживела похађајући овај познати студио у строгом центру Београда, мислећи да ће бити сведок. Када је, међутим, сазнала да је њена улога оштећене, одустала је и одлучила да га она лично не терети.

С обзиром на новонасталу ситуацију и ово повлачење, остало је да још две девојке, које су оптужиле Алексића да их је сексуално злостављао, буду саслушане у Вишем тужилаштву у Београду. Оне не желе да се открива њихов идентитет, а једна од њих је и малолетна. Како смо сазнали, оне ће своје исказе дати крајем недеље.

До сада су у Тужилаштву изјаве дале глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић и још једна девојка (21). Оне су по пет сати детаљно причале кроз какав су пакао пролазиле од првог дана када су кренуле у ову школу глуме. Како су рекли њихови адвокати, то присећање су врло тешко поднеле, а Милена је у неким ситуацијама плакала. Успеле су прецизно да опишу све чега су се сетиле. Њихови искази представљају доказе по којима се поступа даље у истрази.

С друге стране, Алексић је на саслушању негирао оптужбе, тврдећи да никога није силовао. Он не спори да је у школи примењивао "неке неуобичајене методе", али је навео "да је то било у циљу да их што боље припреми за глуму и живот у тој професији".

ЗАХВАЛНЕ БИЉАНИ МАШИЋ

И ПОРЕД велике буре у јавностии, па и захтева да се након хапшења Мирослава Алексића школа глуме, коју је водио, затвори, она још ради. Часове је преузела Алексићева супруга, професор глуме на ФДУ у Београду Биљана Машић, а како смо сазнали, полазници најстарије групе који се припремају за Академију тражили су да долазе на часове.

Незванично, неке од оштећених девојака су у истрази испричале "да неизмерно воле Биљану, да су јој много захвалне и да са њом имају посебан однос".

Засад се још не зна хоће ли бити проширења истраге и да ли ће се у тужилаштву осим ових пет девојака појавити још оштећених. Наводно се полицији са сличним причама о сексуалном узнемиравању од стране Алексића протекле недеље пријавило још десетак девојака.

Сумње Мирослав Алексић,  Фото В. Данилов

Међутим, након њихових исказа треба да се разграничи да ли су биле жртве сексуалних напада и да ли у поступку могу да буду оштећене или ће само сведочити о његовим суровијим методама предавања.

Иначе, у јавности се ових дана поставља и питање зашто окривљени Алексић и девојке које га оптужују нису ишле на полиграф. Југослав Тинтор, адвокат у овом случају четири оштећене девојке, каже да се детектор лажи "користи само у полицијском оперативном раду када се не зна ко је осумњичен, па да би се сузио њихов број":

- Полиграф није законито средство у поступку, јер је непоуздан. Дешава се да људи који су починили кривично дело и за које имате чврсте метеријалне доказе, јер су оставили ДНК траг и снимила их је јасно камера, успеју да га прођу. Код нас се полиграфу даје митски значај. Ако имаш доказе, па чак и ако су они слаби, не иде се на полиграф, јер ни он није доказ. Нарочито на полиграф не иду сведоци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)