"НОВОСТИМА" СТИГАО МЕЈЛ ОВЕ САДРЖИНЕ: Јавила се особа и тврди да је сестра ухапшеног са Илићем "Већ два дана га држе..."

Е. Х.

25. 01. 2021. у 09:05

ДВОЈИЦУ Краљевчана, Лазара Илића (на слици) и Страхињу Савића, данас би требало да саслушају у Специјалном тужилаштву у Подгорици, јер им по подне истиче задржавање од 72 сата.

НОВОСТИМА СТИГАО МЕЈЛ ОВЕ САДРЖИНЕ: Јавила се особа и тврди да је сестра ухапшеног са Илићем Већ два дана га држе...

Фото: В.Н.

Они се сумњиче да су планирали да у Црној Гори убију једну особу блиску "шкаљарском клану", али и Луки Бојовићу, која се често креће на релацији Србија - Црна Гора.

Обојица су ухапшена у петак. Прво Илић, који је код себе имао фалсификована документа и који се сумњичи за убиство Александра Шарца у октобру у Београду, а потом и Савић у "штек" стану.

Редакцији "Новости" јуче је стигао мејл од Јелене Савић, која се представила као сестра ухапшеног Страхиње. Она наводи да му је ангажовала адвоката, којег већ два дана не пуштају да у притвору посети њеног брата. Такође, тврди да јој брата у притвору полиција малтретира.

- Већ два дана га држе без права на браниоца, а њиховим монструозним методама су изнудили од њега многа признања - наводи се у мејлу.

- Имао је право на један позив којим ме је практично молио да му пошаљем адвоката, ја сам рекла да сам то учинила, али веза је прекинута. Мом брату су прекршена основна људска права и психичко стање му је нарушено.

Према нашим сазнањима, Савићу је у Црној Гори додељен адвокат по службеној дужности, док Илић има изабраног браниоца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)