КРИЛИ СЕ У "ШТЕК" СТАНОВИМА: Сви детаљи хапшења Краљевчана који су наводно планирали убиство Бојовићевог пајтоса

З. Ускоковић/С. Ђокић

24. 01. 2021. у 12:10

ЦРНОГОРСКА полиција је, поред Лазара Илића, ухапсила прекјуче и Страхињу Савића, који се сумњиче да су у Будви планирали да убију једну безбедносно-интересантну особу, блиску "шкаљарском клану".

КРИЛИ СЕ У ШТЕК СТАНОВИМА: Сви детаљи хапшења Краљевчана који су наводно планирали убиство Бојовићевог пајтоса

Фото: Принтскрин

Двојица младих Краљевчана, према незваничним сазнањима, планирала су ликвидацију човека који је близак пријатељ Луке Бојовића и креће се на релацији Црна Гора - Србија.

Илић, за којим је Србија расписала потерницу због сумње да је у октобру прошле године пуцао и смртно ранио Александра Шарца, и Савић приведени су јуче у Специјално државно тужилаштво у Подгорици.

- Ова двојица су већ извесно време боравила у Будви, крили су се у "штек" становима - наводи извор "Новости". - Утврђено је да су свакодневно пратили кретање и навике своје мете. Чекали су најпогоднији моменат да почине злочин. Пратећи комуникације неколико особа, дошло се прво до Илића.

БЕЛИВУК ЈОШ У ЦРНОЈ ГОРИ

ПРЕМА незваничним сазнањима, Вељко Беливук, чија је ликвидација спречена прекјуче ујутру, а која је наводно требало да се изведе док би ишао ка аеродрому у Тивту, још је у Црној Гори. Он би требало да да изјаву Специјалном државном тужилаштву. Јуче је у тужилаштво спроведено пет особа, које су наводно блиске "шкаљарском клану", под сумњом да су хтели да убију Беливука, госта Радоја Звицера, једног од наводних вођа "кавачког клана". Међу ухапшенима су Радован Станишић и Миле Јовановић, који су полицији познати од раније.

Специјалци су врло брзо лоцирали и ухапсили овог Краљевчанина, који је користио фалсификована документа, а код себе је имао криптовани мобилни телефон са апликацијом "скај", за тајне и шифроване разговоре.

ИСТРАГА Александра Шарца (лево) у ТЦ "Ушће" у Београду, наводно, убио Лазар Илић (десно), Фото З. Јовановић/приватна архива

- Безбедњаци и полиција успели су да отворе и нашли су више него занимљиве ствари - каже наш извор. - Суочен са овим доказима, Илић је наводно одлучио да све исприча, а одао је и људе које је меморисао под одређеним шифрама и надимцима.

Тако је полиција дошла и до "штек" стана где се крио Савић и ухапсила га. Поред тога, пронађено је и оружје из ког је наводно требало да се пуца на мету.

У овом тренутку се испитује улога Савића и у ликвидацији Шарца у Београду, односно да ли је био део логистике и саучесник који је Илића довезао и одвезао после злочина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)