АЛЕКСИЋ ПРИЗНАЈЕ СУРОВЕ МЕТОДЕ, НЕ И СИЛОВАЊА: Тинтор - слика насмејане Милене служи за манипулацију јавности

С. Ј. М.

22. 01. 2021. у 21:47

ТРЕЋА девојка која је пријавила Мирослава Мику Алексића за силовање и недозвољене полне радње, а која не жели да јој се открива идентитет, саслушана је у петак у Вишем тужилаштву у Београду.

АЛЕКСИЋ ПРИЗНАЈЕ СУРОВЕ МЕТОДЕ, НЕ И СИЛОВАЊА: Тинтор - слика насмејане Милене служи за манипулацију јавности

Фото В. Данилов

Она је пет сати давала исказ, а као Милена Радуловић и Ива Илинчић у претходна два дана и она је детаљно причала кроз шта је све прошла похађајући Алексићеву приватну школу глуме.

Како смо сазнали, ова девојка има 21 годину, а присећала се немилог догађаја који јој се десио не тако давно. После три сата одговарања на питања, саслушање је прекинуто, јер је Алексићев бранилац Зоран Јаковљевић затражио изузеће поступајућег заменика тужиоца.

Како смо сазнали, он је то учинио, јер сматра да тужилаштво у протекла три дана приликом испитивања оштећених девојака пристрасно поступа у односу на одбрану. Заменица тужиоца током саслушања наводно није дозвољавала оштећенима да одговарају на сва питања Алексићевог браниоца. Према нашим информацијама, нека од питања које је тужилаштво одбило браниоцу су - "Зашто су после злостављања наставиле да иду у школу глуме код Алексића?" и "Да ли су приликом самог чина злостављања могле да изађу или побегну из просторије у којој се то дешавало?".

Саслушање треће девојке, ипак је у петак настављено после сат времена паузе и по подне завршено, јер је виши тужилац одбила Јаковљевићев захтев као неоснован.

Адвокат Југослав Тинтор, заступник Радуловићеве и Илинчићеве казао нам је да би одлагање и развлачење саслушања представљало мрцварење оштећене:

- Закон тужиоцу даје право да одређена питања одбије ако је на њих већ одговорено или је објашњена та ситуација. Од укупног броја питања, можда њих 25, браниоцу су одбијена два и он је због тога испровоцирао ситуацију да тражи изузеће. То одбијање питања нема везе са пристрасношћу и то је био чист покушај опструкције одбране да се саслушање не заврши истог дана. Не може се рећи да је њима онемогућено да раде, јер су активно учествовали у постављању питања и у наставку.

Тинтор каже и да је слика, која се у петак појавила у јавности, а на којој се види насмејана Милена Радуловић поред Алексића, у функцији манипулације јавности и служи да би се "замутила вода":

- Кад би се прочитао Миленин исказ, видело би се да се та фотографија потпуно уклапа у њену причу, а врло је јасна та ситуација и зашто тако изгледа на њој. Тај ко ју је пласирао, знао је да ми због тајности података и заштите приватности у истрази не можемо да је објаснимо. Ипак, суштина је да та слика не доводи у питање истинитост Милениних тврдњи.

Осумњичени Алексић налази се у притвору откако је ухапшен, а његов адвокат, за "Новости", каже:

- На моје питање да ли је неку од тих девојка које га оптужују силовао, он тврди: "Ма какви, ма какви". - Не понаша се, нити одаје утисак особе која је разоткривена. Каже да је свестан да је примењивао суровије методе у школи глуме и објашњава да је то било са циљем да им извуче најтананије емоције потребне за неку улогу. Међутим, тврди да никога није силовао. Огромна је хајка на њега, али он жели да се брани и одбрани.

И РАНИЈЕ ХТЕЛЕ ДА ПРИЈАВЕ

СРЂАН Илинчић, отац глумице Иве Илинчић, која је Алексића пријавила за недозвољене полне радње, изјавио је у петак да су његова ћерка и још две девојке пре две године хтеле да пријаве свог учитеља глуме, са чиме он није био упознат. Тад су разговарале са неким адвокатима, који су им погрешно рекли да неће моћи ништа да докажу и да је то застарело.

- Када ми је Ива све испричала, као да јој је пао камен са срца - каже Илинчић. - Добила је нашу подршку и било јој је лакше. Тад су схватиле да није све изгубљено и кренули смо у борбу.

Илинчић је рекао да се свакодневно јавља још девојака, које су претрпеле сличне трауме од Алексића и да ће се видети да ли ће оне имати статус оштећених или ће бити сведоци у овом предмету.

ВУЧИЋ: НАЈОГАВНИЈЕ НЕДЕЛО

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је у петак да у случају Мирослава Алексића, који је пријављен за силовање неколико полазница његове школе глуме, надлежни обављају добар посао, што су и жртве истакле:

- Свако даље коментарисање тог случаја док не буде завршено било би у јавности протумачено као мешање у судски поступак, што не смем да радим. Међутим, као отац женског детета, могу рећи да је чињење таквог недела нешто најогавније. Све друго што бих рекао, неко би могао да протумачи на погрешан начин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)

Gogaklk

22.01.2021. 22:05

Mika će sporazumno priznati krivicu za blazu kaznu... Silovanje će se teško dokazati. A zablude radnje i seksualno uznemiravanja ima i previše dokaza devojke će dobiti svoju satisfakciju... Neka će napisati knjigu a neka će snimiti film po istinito prici

ZALIV tacka NET

25.01.2021. 19:56

+20 devojaka, +bar jos 30 roditelja i niko nista da provali vec posle koliko godina se o tome prica? Silovana jednom pa se posle vracala u istu skolu....hmmmm. Meni je sve to prilicno neverovatno, ne branim nikoga, za ovog coveka nisam ni cuo do neki dan ali ljudi svuda se prica kao da mu je vec presudjeno. Kakvi su to roditelji i kakve su to devojke.... a i kakav je to "ucitelj" kome niko ne priskoci u odbranu ako je tako kako on kaze. Sve ovo je prilicno sumnjivo.