ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ: Покренут предистражни поступак у вези навода о прислушкивању председника Вучића

Novosti online

21. 01. 2021. у 15:09

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал је у складу са овлашћењима из Законика о кривичном поступку и Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, покренуло предистражни поступак у вези навода о неовлашћеном прислушкивању председника Републике Србије Александра Вучића и то дана 15. децембра 2020. године, стављањем захтева за прикупљање потребних обавештења Министарству унутрашњих послова РС.

ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ: Покренут предистражни поступак у вези навода о прислушкивању председника Вучића

Архива

Овај захтев је допуњен дана 14. 01. 2021 године.


Циљ предистражног поступка је да се провере све информације и обавештења која су неопходна за расветљавање свих чињеница и околности у вези  са овим случајем, а у правцу откривања учинилаца и  кривичних дела  из надлежности Тужилаштва за организовани криминал - саопштено је из Тужилаштва.

Предистражни поступак је у току и у интересу његовог несметаног вођења Тужилаштво за организовани криминал детаље овог поступка неће износити у јавност. О резултатима предистражног поступка по његовом окончању, Тужилаштво за организовани криминал, ће обавестити јавност - додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (64)

Natasa

21.01.2021. 23:07

Važno je otkriti šta se krije iza eventualnog dela. Danas je to predsednik, i radi se o prisluškivanju, ali može biti i drugačije. I vlast i svaki građanin u Srbiji mora biti siguran, a da bi to bilo tako, nadležne službe i nadležni organi moraju da rade svoj posao.