САСЛУШАН МИКА АЛЕКСИЋ: Ево шта је рекао пред тужилаштвом

С.Ј.М.

18. 01. 2021. у 18:33

НАСТАВНИК глуме Мирослав Мика Алексић саслушан је данас пред Вишим јавним тужилаштвом где је негирао оптужбе да је напаствовао глумицу Милену Радуловић и остале ученице у својој школи.

САСЛУШАН МИКА АЛЕКСИЋ: Ево шта је рекао пред тужилаштвом

Фото: Н. Фифић

Осумњичени се терети, у периоду од 2008. до 2020. године, за извршење 8 кривичних дела Силовања из члана 178 Кривичног закона и 7 кривичних дела Недозвољене полне радње из на штету 6 оштећених, од којих је једна малолетна, према осталим  остећенима су радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства.

Приликом саслушања осумњичени је негирао извршење кривичних дела која му се стављају на терет.

Након саслушања осумњиченог од стране Вишег јавног тужилаштва у Београду предложен је притвор. Одлука о притвору до сада није достављена тужилаштву.


Више јавно тужилаштво у Београду ће спровести даљу истрагу.


С обзиром на тежину кривичних дела која се осумњиченом стављају на терет, као и чињеницу да су кривична дела извршена од стране лица које је уживало поверење целокупне српске јавности, да је у конкретном случају дошло до узнемирења јавности, а нарочито имајући у виду да су кривична дела извршена и према малолетним лицима, те да је законска обавеза свих учесника у поступку да не износе чињенице које сазнају у току поступка, а поготово имајући у виду интересе оштећених које тек треба да буду испитане у истрази, поред информација које смо већ изнели, у овом тренутку нећемо излазити у јавност са детаљима самог поступка - саопштило је Више јавно тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)