АЛЕКСИЋУ ПРЕТИ ДО 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: У 17 сати саслушање у присуству изабраног браниоца

Танјуг

18. 01. 2021. у 16:34

У ВИШЕМ јавном тужилаштву и 17 сати се очекује саслушање власника школе глуме у Београду Мирослава Мике Алексића (68) поводом навода из кривичне пријаве која га терети за више сексуалних напаствовања својих ученица глуме.

АЛЕКСИЋУ ПРЕТИ ДО 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: У 17 сати саслушање у присуству изабраног браниоца

Фото: Н. Фифић

Алексићевом саслушању ће присуствовати његов изабрани бранилац, потврдио је Танјугу адвокат Жељко Грбовић који му је претходно одлуком тужилаштва био постављен као бранилац по службеној дужности.

У полицији је са Алексићем био његов адвокат Драган Плазинић, али је њему истекла адвокатска легитимација, па је због тога хитно био ангажован бранилац по службеној дужности, пренео је Пинк.

Алексићева породица у међувремену је нашла новог адвоката.

Алексић ће бити испитан поводом навода кривичне пријаве која га терети да је од 2012-2020. године у просторијама своје школе сексуално напаствовао најмање пет ученица, од којих су две за време извршења кривичног дела биле малолетне, потврђено је Танјугу у тужилаштву.

Након саслушања, тужилаштво ће одлучити да ли ће од суда тражити да се Алексићу одреди притвор.

МУП је јуче након његовог хапшења саопштио да се Алексићу на терет ставља више кривичних дела силовање и недозвољене полне радње, за шта му прети до 15 година затвора.

Полиција је позвала и особе које је осумњичени сексуално напаствовао, да јој се јаве у просторијама Полицијске управе за град Београд, Булевар деспота Стефана 107, јер се сумња да има још његових жртава.

Лавину пријава против Алексића покренула је глумица Милена Радуловић, која је прва јавно проговорила о његовом злостављању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Veliki Zmaj

18.01.2021. 17:01

Шта бре 15 година?! Каква је разлика између овог монструма и малчанског берберина? Доживотна казна је једина праведна казна, кад већ више нема смртне казне.