ХОРОР ПРИЧЕ ИЗ МИКИНЕ ШКОЛЕ ГЛУМЕ: Потресне речи познатих ученика Мирослава Алексића - Деци се не верује...

Новости онлине

18. 01. 2021. у 14:59

ПОСЛЕ јавног иступа пет девојака на челу са реномираном младом глумицом Миленом Радуловић, која је испричала да ју је, кад је имала 17 година, силовао чувени наставник глуме Мирослав Мика Алексић (68), огласили су се многи бивши ученици ове школе са својим искуствима у Микиној (м)учионици.

ХОРОР ПРИЧЕ ИЗ МИКИНЕ ШКОЛЕ ГЛУМЕ: Потресне речи познатих ученика Мирослава Алексића - Деци се не верује...

Фото: Принтсцреен

Редитељка Маја Малетковић је објавила да се у Микиној школи глуме суочавала са непријатним интимним питањима, на које је, као и остале девојчице из групе, морала да даје искрене одговоре свом тадашњем учитељу.

- Питања попут "да ли се ј****а" и "како највише волимо да се ј****о" нису била реткост. Док као дете проживљаваш такве ствари, да би преживео немаш избора него да потиснеш или нормализујеш то што ти се дешава, јер он је себе у систему у којем смо били поставио као догму. Даље, не само девојкама, већ свима, нормализовао је ауторитативно-злостављачку улогу "вође", нормализовао индоктринациони, психолошко-емотивно-злостављачки модус комуникације као једини валидан током часова (слање на умивање ако кажеш нешто с чиме се не скаже, или не урадиш задатак нпр). Желела бих да се осврнем на коментаре типа "сад су нашле да проговоре" и "шта су до сад чекале". Прво, нажалост, зле и незаконите радње тог човека су трајале и пре, а и после случаја о којем је Милена храбро проговорила. Друго, када си дете у таквој ситуацији, да би преживео, потиснеш то у себи, јер је бол превелики. Финално, препаметне девојке и жене које су кроз насиље и силовања пролазиле нису саме и врло паметно и тактички су кроз време припремале случај да би једном за свагда стале на пут том психопати - навела је Маја Малетковић.

Бане Јевтић/Фото: Принтсцреен

Глумац Бане Јевтић је признао да је био несрећан због строгих правила у групи Мике Алексића, али да није смео да каже родитељима.

- Укратко, моја подршка Милени. Ја сам био код Мике у групи и нисам мојима прво смео, а онда хтео да кажем која су тамо правила и колико сам несрећан. Деци се не верује. Родитељи у великом броју не познају своју децу. Плус то су фригилне године кад мислиш да тако мора. Ко је код куће добро прошао кад оцрни учитеља? Нико! Нарочито кад је учитељ најпознатији у граду. Ја сам побегао оданде захваљујући само мојој прпошности коју сам узгајао, али не смем да замислим колико је током деценија измучене деце оданде отишло - испричао је Бане Јевтић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)