ДА ГА ЈЕ УБИО, ЗАР БИ МУ ПОМАГАО И ВИКАО “ИВАНЕ ИЗДРЖИ”: Исповест мајке Дамира И. који је осумњичен за смрт друга из детињства

Ј. Д. ЉУТИЋ

15. 01. 2021. у 22:00

ЗНАЈУ се из вртића, после су заједно ишли у школу, а након тога наставили дружење.

ДА ГА ЈЕ УБИО, ЗАР БИ МУ ПОМАГАО И ВИКАО “ИВАНЕ ИЗДРЖИ”: Исповест мајке Дамира И. који је осумњичен за смрт друга из детињства

Фото М. Анђела

Заједно су били и на дочеку српске Нове године. То вече се завршило смрћу Ивана Т. (22), а Дамир И.(20) ухапшен је због сумње да га је убио.

Сви у породици ухапшеног Дамира, која живи у истој улици где и Иванова, неколико зграда даље, су шокирани.

- Ово је велика трагедија за две породице, за два добра детета - каже Дамирова мајка Јелица И. - Ивановој породици изјављујем најдубље саучешће и само понављам: Не дај боже ни једној мајци да изгуби дете и да је снађе оно што је Биљану! Иван и Дамир се знају из вртића, после су заједно ишли у школу, а након тога наставили дружење. Таман посла да су икада урадили нешто лоше да обрукају своје пордице. Зато смо се и нашли у великом чуду најпре када смо сазнали шта се догодило Ивану, а потом да је Дамир ухапшен за његово убиство. Тврдим да то није могуће и да мој син није убио једног од најбољих другова!

Од Дамирових родитеља сазнали смо да су Иван и њихов син били на новогодишњој прослави на Бежанији, као и да су се заједно вратили кући.

- Иван је те ноћи улазио у наш стан, видело се да је попио. Ипак, успели смо да га убедимо да иде кући. Чула сам после да је био свадљив и да је чак, из чиста мира, ударио Дамира. Не знам зашто, ни да ли је то уопште тачно, то се прича. Али, оно што знам јесте оно што је Иванов отац испричао мом супругу, а то је да је његовог сина, који је дошао кући, неко звао на мобилни да изађе. Иван је изашао и, како га није било 15 до 20 минута, отац је кренуо да га тражи. Тада је затекао нашег Дамира, како покушава да помогне Ивану који је био рањен и како виче:"Иване, издржи, мораш!". Дакле, ко би хтео некога да убије, а онда му помаже и молили га да издржи? Ту нешто није како треба, нешто не ваља... - каже Дамирова мајка Јелица И.

Оружје, којим је смртно рањен младић, а сумња се да је реч о ножу, шрафцигеру или разбијеној чаши или флаши, још није пронађено.

Шта се тачно догодило кобне ноћи на дечијем игралишту у новобеоградском насељу показаће истрага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)