ЦЕЦА ПРЕКРИВЕНА КРВЉУ, УБИЦА БЕЖИ: Овако су очевици пре тачно 21. годину описивали убиство Аркана

В.Н.

15. 01. 2021. у 16:13

НА ДАНАШЊИ дан, 15. 01. 2000. године, око 17 часова убијен је Жељко Ражнатовић Аркан (48). Он је у београдском хотелу "Интерконтинентал" упуцан хицима из хеклера. Поред њега, убијени су и Миленко Мандић Манда (44) и Драган Гарић (47).

ЦЕЦА ПРЕКРИВЕНА КРВЉУ, УБИЦА БЕЖИ: Овако су очевици пре тачно 21. годину описивали убиство Аркана

Фото: Архива

Вест је као бомба одјекнула у свим српским и светским медијима. Очевидац читавог догађаја је за "Новости" тада изјавио да је видео убице како беже у из хотела.

- Мислим да су ручали, а онда су сели у фоаје. Приметио сам да је Цецина сестра шетала неко дете. Не знам да ли је то био Арканов син. Изненада, чини ми се из лифта, истрчала су својица мушкарца са маскама на глави. Запуцали су. Прво се чуо звук, налик на бачену петарду, а затим рафал. Сви присутни бацили су се на под. Почело је да пршти из више оружја. Изгледа да је Аркан или неко од његових узвратио.

Према речима овог човека који тврди да је све виде, кад је ватра мало утихнула угледао је једну особу, за коју претпоставља да је убица, како пузи ка излазу. Напољу га је чекао аутомобил.

- Видео сам да иза себе оставља траг крви.

Аркан и његови пријатељи су остали да леже улокви крви. Некадашњи председник Фудбалског клуба "Обилић", председник Странке српског јединства и један од најбогатијих југословена погођен је са три хица у главу. Један метак му је прошао кроз лево око. Ражнатовић је у болницу довезен готово клинички мртав.

Најбогатији Србин

Аустријска државна телевизја је такође пренела вест о Аркановој смрти.

Они су навели да се Ражнатовић налазио на листи за хапшење Хашког трибунала због ратних злочина у Босни и Херцеговини. Тврдили су да је Аркан крив за убиство неколико хиљада муслимана и да је сличне злочине починио на Косову.

У њиховом извештају, Аркана су назвали "шефом мафије" и представили су га као најбогатијег човека у СРЈ.

Плач пријатеља, псовке и Цеца прекривена крвљу

Зграду Ургентног центра, као и хотела "Интерконтинентал" ускоро су преплавили Арканови другови и пријатељи. Полиција је убрзо блокирала све прилазе хотелу. Увиђај је трајао неколико сати.

За то време испред Ургентног центра Арканови пријатељи су ишчекивали вести. Сви су се надали да ће да преживи.

Када је саопштено да је издахнуо, многи су почели да плачу. Било је и бесних псовки. Нешто после 19 часова из болнице је, у колицима, изведена и његова супруга Цеца Ражнатовић. Било је видљиво да је под седативима, а окупљени су приметили да јој је одећа прекривена крвљу. Са њом су били и Арканова мајка и најстарији син Михајло.

Фото: Новости

Прво јавили британски медији

Прву информацију о убиству Жељка Ражнатовића објавио је "Скај". Британски канал и његов специјални извештач у Београду, Тим Маршал, директно су се укључили у програм тачно у 18:36. До 19 часова, цео свет је знао за Арканово убиство.

Вест под ознаком "хитно"

Многе светске агенције пренеле су да је убијен Жељко Ражнатовић Аркан. Франс прес је, позивајући се на очевице, јавио да су у пуцњави у хотелу "Интерконтинентал" убијене три особе, међу њима и Ражнатовић.

Асошиејтед Прес је пренео изјаву лекара из Ургентног центра.

Ројтерс је објавио вест о Аркановој смрти, као и да је једна жена рањена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)