ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ: После 14 дана откривени нови детаљи о смрти осморо тинејџера

О. М.

01. 01. 2021. у 12:20

НАЛАЗ вештачења крви осморо страдалих тинејџера из Посушја показао је да је узрок смрти свих било тровање угљен-моноксидом, саопштио је Јосип Аничић тужилац Западнохерцеговачког кантона.

ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ: После 14 дана откривени нови детаљи о смрти осморо тинејџера

Фото: Принтсцреен

- Код свих осморо настрадалих вештачењем је утврђена смртоносна концентрација угљен-моноксида у крви - рекао је Аничић.

Тужилаштво ЗХК још чека налаз вештака противпозарне заштите и заштите на раду који је био на месту догађаја, а који би требао да утврди начин на који дошло до уласка издувног гаса у просторију у коој су тинејџери боравили.

- Вештак је узео све потребне мере агрегата и куће, записник са увиђаја и фотодокументацију и на основу тога ће обавити вештачење и утврдити да ли је угљен-моноксид, с обзиром на распоред у кући и позицију агрегата, могао доћи у просторију у којој су страдали боравили - рекао је Аничић за агенцију Фена.

Према незваничним информацијама агрегат, који се користи за производњу струје, налазио се у остави на којој је мали прозор био отворен на кипу, јер је кроз њега био провучен кабал којим је струја била спроведена до просторије у којој су се тинејџери налазили.

Незапамћена трагедија догодила се 1. јануара у викендици у месту Трибистово код Посушја, где су тинејџери дочекивали Нову годину. На прослави је било више тинејџера, а неколицина је спавала у другој кући, док је један младић избегао трагедију јер је није остао да преспава у викендици будући да је ујутро морао да иде на посао.

Страдали су 19-годишњаци из Посушја Мирела Резо, Жана Павковић и Марија Павковић из Врпоља, Миа Солдо из Сутине, Иван Миличевић и Стипе Ромић из Поклечана, Стипе Павковић из Врпоља и Стјепан Јукић из Батина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)