ДВА СУЂЕЊА ЗБОГ СИЛОВАЊА ИСТОГ ДЕЧАКА: Малолетник преживео хорор - други пут обљубљен по повратку са психијатријског лечења!

В.Ђ.

11. 01. 2021. у 07:26

НА суђењу Н. С. (21) из околине Кладова, који се терети да је пре две године више пута силовао дечака, тада тринаестогодишњака, вештаци су се изјаснили да је починилац у тренутку извршења злочина био на интелектуалном нивоу младића од 17, а жртва детета од 10 година.

ДВА СУЂЕЊА ЗБОГ СИЛОВАЊА ИСТОГ ДЕЧАКА: Малолетник преживео хорор - други пут обљубљен по повратку са психијатријског лечења!

Фото: Depositphotos

Међутим, њихов налаз су оспорили стручни саветници, психолог и психијатар, уз образложење да је налаз вештака мањкав, нејасан и недоречен. Због тога сада Виши суд у Неготину треба да одлучи да ли ће прихватити или одбити налазе и наложити ново вештачење, које треба да покаже и да ли болесни дечак спада у категорију немоћних лица. У том случају, уместо максималних пет, Н. С. би могао бити осуђен на најмање 10 година затвора.

Жртва силовања има три дијагнозе психичког поремећаја и више пута је стационарно лечен у специјализованим установама. Њега је, уз примену силе, подметања грлића сломљене флаше под грло и претњом да ће му побити породицу, обљубио и комшија Д. С. (38). А он је, како је установљено 2018, силовао и једног деветогодишњака из суседног села, због чега је правоснажно осуђен на 13,5 година затвора.

Када се дечак вратио са лечења из Београда, обљубио га је и Н. С., коме се сада суди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)