КОЛУВИЈА ДАНАС ИЗНОСИ ОДБРАНУ: Пред Специјалним судом наставља се поступак против оптужених у случају “Јовањица”

Н. Б.

28. 12. 2020. у 08:00

ПРЕД Специјалним судом у Београду данас се наставља суђење Предрагу Колувији (38), већинском власнику компаније "Јовањица", који је ухапшен 14. новембра 2019. због сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

КОЛУВИЈА ДАНАС ИЗНОСИ ОДБРАНУ: Пред Специјалним судом наставља се поступак против оптужених у случају “Јовањица”

Фото: МУП Предраг Колувија Фото: "Твитер"

Поред њега, оптужницом је обухваћено још девет особа, сви запослени на пољопривредном добру надомак Старе Пазове, где је, како се тврди, полиција запленила велику количину марихуане која је наводно овде произведена.

Како је најављено, на данашњем главном претресу почеће изношење одбране оптужених, а први на листи је Колувија. На претходном рочишту, адвокати су окончали изношење завршних речи, а затражено је и да суд укине притвор власнику "Јовањице", што није прихваћено.

Током тих излагања, браниоци су истакли да су сви докази на којима се заснива оптужница прибављени супротно закону и апеловали су на Тужилаштво за организовани криминал да одустане од оптужнице, као и на суд да исту одбаци. Поред тога, навели су и да је "Јовањици" нанета велика пословна штета.

- У првој половини прошле године ова фирма је закључила уговоре о испоруци конопље, вредне неколико милиона евра - тврде Колувијини адвокати. - Једна фирма је поднела тужбу због неиспуњавања уговора. Неспорно је да је узгој конопље био намењен продаји лиценцираним фирмама, а "Јовањица" има све потребне лиценце за узгој. Неко хоће ову фирму да оцрни и представи као највећу лабораторију дроге на Балкану. Колувија је очигледно некоме сметао. Он је већински власник и иза њега не стоји Србија, нити било које министарство. Колувија је имао визију, препознао је предности узгајања ове биљке, која је веома лековита.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)