ДОЛИЈАЛА 4 ЛАЖНА ПОЛИЦАЈЦА: Расветљена крађа 100.000 евра на Звездари, изнајмљивала станове и крили се после пљачке

З. У.

24. 12. 2020. у 21:41

ОПЕРАТИВЦИ београдске криминалистичке полиције расветлили су разбојништво и ухапсили лажне колеге, који су 12. децембра ове године упали у стан грађевинског инвеститора на Звездари и отели му 100.000 евра и ручни сат "ролекс", вредан 15.000 евра. Ухапшена четворка је приведена у Више јавно тужилаштво у Београду.

ДОЛИЈАЛА 4 ЛАЖНА ПОЛИЦАЈЦА: Расветљена крађа 100.000 евра на Звездари, изнајмљивала станове и крили се после пљачке

Фото: МУП

Лисице су стављене Дејану Р. (44), његовој девојци Тањи П. (29), Амиру М. (45) и Роберту Ј. (50). Како се сумња, двојица осумњичених су маскирани, са пиштољима и лажним полицијским значкама, ушли у стан Саше П. на Звездари, где су њега и сестру везали, тукли, а затим након преметачине узели 100.000 евра и вредан сат. После разбојништва су побегли.

Како сазнајемо, Дејан П. и Амир М. су критичног дана позвонили на врата Саше П. и представили се као полицајци показавши лажне значке МУП Србије. Не слутећи опасност, инвеститор им је отворио и пустио их унутра. Тада је почело вишесатно малтретирање, а на крају су њега и сестру везали за столице.

- Роберт Ј. се терети да је довезао лажне полицајце до зграде инвеститора, а Тања П. је била задужена за прикривање трагова - наводи наш извор из истраге.

Према незваничним сазнањима, сада ухапшена четворка током бекства изнајмљивала је станове на дан како би се крила у њима. Проналажење штек станова је био задатак Дејанове девојке Тање, која је "рентирала" и аутомобиле за бекство.

УКРАДЕНИ НОВАЦ НИЈЕ НАЂЕН

УКРАДЕНИ новац и сат нису пронађени приликом хапшења осумњичене четворке. Нико од њих није хтео да каже где су сакрили плен. Полиција је наставила рад на овом случају како би се утврдило где су паре, али и ко је типовао грађевинског инвеститора, односно ко је знао да толики кеш држи у кући.

Полиција је током увиђаја у стану инвеститора пронашла одређене доказе, као и биолошке трагове који су их одвели до првоосумњичених. Лоцирани су у једној изнајмљеној гаражи, и ту су и похапшени.

Иначе, према незваничним информацијама, сви мушкарци из ове екипе познати су полицији.


 

 


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)