МЕШТАНИ КАЛУЂЕРИЦЕ О ОСУМЊИЧЕНОМ СВЕШТЕНИКУ: Гледао је и друге жене, непримерно их додиривао

Novosti online

24. 12. 2020. у 21:06

ОТКАКО се Калуђерицом пронела вест да је њихов бивши свештеник З.М. (59) ухапшен због сумње да је обљубио малолетницу која је остала у другом стању, а затим је и прогањао три године, мештани овог насеља су у шоку, али додају да нису изнађени да је управо он у центру оваквог скандала јер о њему немају много лепог да кажу.

МЕШТАНИ КАЛУЂЕРИЦЕ О ОСУМЊИЧЕНОМ СВЕШТЕНИКУ: Гледао је и друге жене, непримерно их додиривао

Илустрација Фото: Д. Н.

Рашчињеном свештенику цркве “Светог Јоакима и Ане” З.М. јуче стављене лисице на руке, али почетак овог најблаже речено бизарног случаја, датира још од пре неколико година. Он је своју жртву, тада петнаестогодишњу девојчицу, приметио када је 2017. године почела да долази код њега да се исповеди.

Репортери су у разговору са комшијама из Калуђерице, којима је махом пред православне празнике долазио да освешта кућу и водицу, сазнали да је овај свештеник у њихово насеље дошао по казни.

– Он је иначе из центра града, тамо је негде код цркве Светог Марка, код Ташмајдана. Не знам због чега, али колико смо чули нашу парохију је добио по казни и није био баш задовољан тиме. Умео је да се жали како му комшије не дају довољно пара за свештање водице, а овде има доста оних који скромно живе. Замислите тог попа који без трунке срама може да вам тако тражи новац, и то не једном! – прича један мештанин, додајући да га не чуди да су га рашчинили из СПЦ.

Док поједини причају да је реч о наизглед нормалном човеку за ког се тако нешто не би могло никада помислити, премда са њим нису имали ближи контакт осим успутног, други тврде да су и сами имали непријатности са њим.

Једна жена, која је новинаре замолила да јој не откривамо идентитет, испричала је да се по насељу зна да је он био “отворенији” према женама.

– Једном приликом ме је додирнуо непримерено и прво сам помислила да сам умислила и да је посреди случајни покрет, а онда сам то испричала једној пријатељици која ми је рекла да јој је у њеној кући, док је ту био и њен супруг, поп рукама направио покрет симулирајући сексуални однос! Ужас, шта да вам кажем! Умео је врло отворено да одмерава жене и да им пиљи и груди, а није бирао ни време ни место – прича ова жена.

Једна млађа мештанка, која је са свештениковом жртвом похађала основну школу, каже да одраније зна причу да су малолетница и он у љубавној вези.

– Прича се овде по Калуђерици да му је недавно направила сцену на једној сахрани, пошто га је наводно видела са неком женом. О њиховој вези се говоркало, али нико о томе није причао јавно – прича жртвина познаница.

Прогонио је годинама, па је обљубио?

Свештеник З.М., како се сазнаје, се девојчици приближио када је долазила код њега на исповест. Током 2018, упорно је манипулацијама покушавао да заснује емотивни сексуални однос са њом, али му то тада није успео. Међутим, током вршења службе и обиласка парохије 2019. године, блудни свештеник је дошао до куће у којој девојчица живи. Нажалост, у том тренутку малолетница је била сама у дому и блудни свештеник је искористио ситуацију и иницирао сексуални однос са малолетницом коју је тада дефлорисао.

Малолетница и он су наставили везу, а она је после неколико месеци остала у другом стању. Након што је прекинула трудноћу, свештеник је наставио да је прогања и узнемирава. У марту 2020. његова опсесија је достигла толике размере да је и физички насрнуо на њу и повредио је.

Он се на данашњем саслушању код тужиоца бранио ћутањем, а против њега су поднете две кривичне пријаве – за обљубу злоупотребом положаја и прогањање!

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)