НЕРОН ОПЕТ НЕПОГРЕШИВ: Захваљујући царинском псу откривен покушај шверца цигарета

Ј.Л.

24. 12. 2020. у 18:04

НЕПОГРЕШИВИ њух царинског пса Нерона и мобилни скенер омогућили су цариницима да 23. децембра на граничном прелазу Келебија, у сарадњи са полицијом, открију више од 2.500 паклица цигарета сакривених у крову једног комбија.

НЕРОН ОПЕТ НЕПОГРЕШИВ: Захваљујући царинском псу откривен покушај шверца цигарета

Фото: Новости

Прекршај је откривен када је око 19 часова за контролу на излазу из земље пристигао комби „мерцедес“ београдских регистарских ознака, са приколицом за транспорт аутомобила.

- На питање да ли има нешто што би требало пријавити царинској контроли, возач (30) из Обреновца одговорио је одричано, рекавши да иде у Аустрију по аутомобил који тамо намерава да купи. Ипак је издвојен за детаљан преглед, када је царински службени пас Нерон одреаговао на поједине делове возила – кажу у Управи царине.

Уследила је контрола мобилним скенером, после које више није било никакве дилеме да је Нерон у праву, јер је анализа слике потврдила да је кров комбија „тапациран“ неким садржајем. Демонтажом плафонског тапацирунга откривене су густо наслагане паклице цигарета „честерфилд“ дуж целог крова комбија. Пошто су све повађене, утврђено је да су обележене северномакедонским акцизним маркицама и да је реч о укупно 50.200 цигарета.

Возача су заједно са комбијем и кријумчареним цигаретама преузели полиција и тужилаштво у даљу надлежност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)