ЛИШЕНО СЛОБОДЕ 12 ОСОБА: Због трговине људима ухапшена организована криминална група (ВИДЕО)

Н. Б.

22. 12. 2020. у 11:38

ПО налогу Тужилашта за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка данас су припадници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције - Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала и Ударне групе за борбу против кријумчарења људи ухапсили 12 особа и то: С. М. , З. Н., Б. М.,Ј. К., А. М., М.Т., А. Б. , В. Б., Б. Ч., З. Б., М. С. и М. М., од чега су њих 11 запослени као таксисти, због сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелазак државне ганице и кријумчарење људи.

ЛИШЕНО СЛОБОДЕ 12 ОСОБА: Због трговине људима ухапшена организована криминална група (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Чланови организоване криминалне групе су, како је саопштило тужилаштво, од 21. маја до 13. октобра ове године, организовали недозвољен транзит миграната кроз Србију и недозвољени боравак у нашој земљи, мкао и прихват миграната у близини државне границе Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, а у циљу њиховог даљег недозвољеног прелаза државне границе Републике Србије, са државном границом Републике Хрватске и Босне и Херцеговине ради недозвољеног транзита у неку од земаља Западне Европе за 310 миграната.


- Организовану криминалну групу је предводио С. М., који је сачинио план деловања за финансијску корист која се кретала по једном страном држављнину од 170 до 550 евра. Осумњичени су преузимали мигранте на територији Београда, Шида, Јамене и Батроваца и својим возилима их превозили до државне границе Републике Србије са државним границама Републике Хрватске и Босном и Херцеговином - наводи се у саопштењу.

Претреси су у току. Свим ухапшенима одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал на саслушање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)