НЕРМИН РАНИО НИХАДА, ПА ПОБЕГАО: Сумња се да се крије на Косову, jош нејасна улога суспендованих инспектора

Н. Кочовић

20. 12. 2020. у 16:29

НОВОПАЗАРСКА полиција и даље трага за Нермином А. (38) из овог града осумњиченог да је у четвртак, у Улици АВНОЈ-а, испалио неколико хитаца и ранио Нихада Б. (37).

НЕРМИН РАНИО НИХАДА, ПА ПОБЕГАО: Сумња се да се крије на Косову, jош нејасна улога суспендованих инспектора

Фото: Н. Кочовић

Како је прошло већ неколико дана, а у Новом Пазару је ангажован и краљевачки одред Жандармерије, извор Вечерњих новости из истраге указује на то да је Нермин успео да избегне полицијске патроле и напусти град.

- Сумњамо да се крије на северу Косова, а знатно мање шансе су да је успео да се домогне Црне Горе – прича наш извор.

Нермин се терети да је у сред бела дана, у центру Новог Пазара, кроз излог кафића, испалио неколико хитаца у Нихада Б. који је испијао пиће, лакше га ранивши. Том приликом и Нихад је пуцао, из пиштоља за чије држање и ношење није имао дозволу.

Са Нихадом, десетак минута пре пуцњаве седела су два полицајца Е.Г. (32) и Е.Х. (31), против којих је покренут дисциплински поступак због теже повреде службене дужности.

Према сазнањима Вечерњих новости, Е.Г. је рођак Нихада Б. а тог дана су он, Е.Х, Нихад и још двојица мушкараца око 40-ак минута седели за истим столом у кафићу, у којем је Нихад касније рањен.

Према незваничним сазнањима, инспектори су надређенима испричали да су, поред свакодневних тема, са Нихадом Б. разговарали и о дешавањима претходног дана када је Нермин А, након краће свађе око паркирања испред једног угоститељског објекта, у њега и његове пријатеље уперио пиштољ.

Изјавили су и да су кафић напустили 10-ак минута пре пуцњаве, а након што су чули пуцње, први су се појавили на лицу места и обезбедили га до доласка екипе за увиђаје, надређених старешина и надлежног тужиоца који их је, према њиховим тврдњама, вербално напао и тражио да буду удаљени са лица места.

Казали су и да су били упознати са инцидентом током којег је Нермин А. претио пиштољем Нихаду Б. и да су, знајући да се ради о особи од раније познатој полицији, предлагали да се предузму одређене радње како не би дошло до ескалације сукоба, до које је касније и дошло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)