УКЛЕТИ ПЛАТО: На месту где је Саша убио супругу, па себе, пре 8 година догодио се идентичан злочин! (ФОТО)

Novosti online

16. 12. 2020. у 22:12

ПЛАТО на углу улица Проте Стевана Димитријевића и Шуматовачке улице, на улазу у парк Брђанка у Алексинцу, на којем је јуче Саша П. убио бившу супругу Милену П. а затим починио самоубиство, пре осам година био је поприште готово идентичне породичне трагедије.

УКЛЕТИ ПЛАТО: На месту где је Саша убио супругу, па себе, пре 8 година догодио се идентичан злочин! (ФОТО)

Фото: Ј.Ћосин

Злочин кога се са ужасом и данас сећају Алексинчани, догодио се 8. августа 2012. у 5.45 сати, када је Мирослав Р. (49) из Житковца сачекао супругу Сузану (36) и пуцао јој из пиштоља у главу. Након тога пресудио је себи. Он је остао на месту мртав, док је несрећна жена пребачена у Клинички центар у Нишу где је сутрадан преминула.

Место на којем је Мирослав пуцао у супругу Сузану налази се готово на истом месту, свега десетак метара даље од места на којем је јуче Саша усмртио Милену. Осим локације која је готово идентична, још неколико детаља ових злочина тера језу у кости.

Фото: Ј. Ћосин

 

Обе жене су радиле у фабрици "Грамер" у Алексинцу, обе су напустиле мужеве релативно скоро пре злочина - Сузана два месеца, а Милена пет месеци, и преселиле се у Алексинац где су живеле приватно.

Такође, обојица мушкараца који су починили злочине, били су сличних година – Мирослав је имао 49 а Саша 51 годину и након убиства жене, пуцали су себи у главу. Оба злочина догодила су се у 45. минуту сата - Сузана је смртно рањена у 5.45 часова, а Милена у 16.45 часова. И поврх свега, у оба случаја мотив је била љубомора...

Фото: Приватна архива

 

Породичној трагедији Мирослава и Сузане, претходило је растајање супружника. Наиме, они су били у фази развода брака и више од два месеца нису живели заједно. Мирослав је наставио да живи у Житковцу, а Сузана се преселила у Алексинац и изнајмила стан у Моравичкој улици.

На дан трагедије, пошла је на посао у фабрику "Грамер" где је радила од 6 часова, али ју је после неколико стотина метара, преко пута бензинске пумпе надомак моста, на платоу на углу Шумадијске и Улице Проте Стевана Димитријевића, пресрео Мирослав.

Како се сумња, потегао је пиштољ због љубоморе, пуцао јој у главу, а након тога испалио и себи метак у главу. На улици у то време готово да није било пролазника, јер се околне радње отварају тек касније.

Алексинчанка Н.М. код које је Сузана имала изнајмљен стан у Моравичкој улици испричала нам је тада да је била шокирана трагичним епилогом приче.

Фото: Ј. Ћосин

- Сузана је радила у "Грамеру" на неодређено, али је недавно примљена у радни однос. Она је једна јако фина млада и честита жена. Причала ми је да је пре пет дана долазио муж да је тера да се врати у Житковац, али да је она то одбила. Он је наводно сумњао да она има некога, али то није тачно. Клела се у децу да то није истина. Никада ми није причала због чега су се разводили, а и ја је нисам питала. Ово је страшна трагедија - испричала је тада бака Н.М.

Мештани Житковца кажу да је Мирославу тешко пао растанак са супругом. Исто су испричали за Сашу и мештани Горње Пешчанице. Обојица нису раније били познати по насиљу, нити је ико веровао да овако нешто може да се деси.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)