СУЂЕЊЕ ЗА КРАЂУ ВИОЛИНЕ ЛАЈКА ФЕЛИКСА: Саслушани полицајци који су радили на расветљавању случаја

Љ. П.

16. 12. 2020. у 18:28

ВИОЛИНИСТА Лајко Феликс данас је сведочио пред Основним судом у Бечеју у наставку поступка против Петра Јовшића (43) из Старе Пазове и Ненада Симатића (51) из Темерина, који су оптужени да су од овог уметника украли скупоцену виолину.

СУЂЕЊЕ ЗА КРАЂУ ВИОЛИНЕ ЛАЈКА ФЕЛИКСА: Саслушани полицајци који су радили на расветљавању случаја

Новости

Војвођански Паганини, како још зову Феликса, испричао је да му је 1. новембра прошле године у Бачком Петровом Селу, украден инструмент "Domeniko Montano", док је са супругом био на гробљу поводом празника Сви Свети. Иначе, виолину је претходно изнајмио од једног колекционара из Беча.


Инструмент, израђен почетком 19. века, који је Феликс носио свуда са собом, у коферу је оставио на задњем седишту кола и није хтео да га уноси на гробље.

Аутомобил "доџ" суботичких регистарских ознака био је паркиран у Улици Арпада Балажа 38. Петнаестак минута касније када су се вратили, виолине није било, те је одмах обавестио полицију.


На рочишту, као сведок саслушан је и један од двојице полицајаца који су радили на расветљавању ове крађе, док је изостао судски вештак који је радио процену инструмента.


Скупоцена виолина, срећом неоштећена, нађена је месец и по касније у Новим Бановцима, а оперативци новосадске криминалистичке полиције, заједно са колегама из Сремске Митровице ухапсили су Симетића и Петра Јовишића, док су његовом брату Ненаду, који се теретио за прикривање, лисице на руке стављене 31. децембра 2019. године.

Он је са тужилаштвом у Бечеју склопио споразум о признању кривице, на основу које му је изречена казна од шест месеци кућног затвора.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)