САСЛУШАНЕ ДВЕ ЖЕНЕ ЗБОГ ПОДВОЂЕЊА МАЛОЛЕТНИЦЕ: Негирале су извршење кривичних дела због којих је Београд згрожен

С. Ј. М.

16. 12. 2020. у 15:38

ДАНАС је у Вишем јавном тужилаштву у Београду обављено саслушање Ј.Н. и Ђ.Н. које се терете за два кривична дела Трговина људима из члана 388 КЗ.

САСЛУШАНЕ ДВЕ ЖЕНЕ ЗБОГ ПОДВОЂЕЊА МАЛОЛЕТНИЦЕ: Негирале су извршење кривичних дела због којих је Београд згрожен

Фото: Depositphotos

Поред Ј.Н. и Ђ.Н. кривичном пријавом су обухваћена још три лица која се налазе на издржавању казни затвора по ранијим осудама, а који су саизвршиоци у делу. Њима се ставља на терет да су две оштећене, од којих је једна била малолетна, експлоатисали и предавали различитим клијентима ради пружања сексуалних услуга, при чему су сав новац задржавали за себе, а оштећене у стању зависности држали сталним обезбеђивањем наркотика. Поред тога, сумња се да су оштећенима, када нису прузале сексуалне услуге, ограничавали кретање вршењем сталног надзора и ускраћивањем комуникације са њиховим породицама и другим лицима, тако што су их држали закључане у стану који су користили.

Оштећене се сумњиче да су сексуалне услуге пружале за новац у износу од 1000 до 3.5000 динара и да су поред честог физичког злостављања које су вршили над оштећеним лицима, у одређеним ситуацијама на себе морале да преузимају и одговорност да су извршиоци кривичних дела која су вршили осумњичени, а који су наводно од раније познати као извршиоци кривичних дела против имовине.

Саслушање преостала три осумњичена извршиоца, који се налазе на издржавању казни затвора, биће обављено у наредном периоду, након чега ће бити испитане оштећене, док је одлучивање суда о предлогу за притвор у току. 

Оне су негирале извршење кривичног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)