ИЗАШАО ИЗ САНИТЕТА И - НЕСТАО: После пребијања палицама живот му спасавали у Београду, а у Ваљеву Никола Ј. (29) "одустао" од лечења

В.Н.

16. 12. 2020. у 08:12

ИЗАШАО ИЗ САНИТЕТА И - НЕСТАО: После пребијања палицама живот му спасавали у Београду, а у Ваљеву Никола Ј. (29) одустао од лечења

Фото В. Н.

УМЕСТО да у Општој болници Ваљево настави лечење, због прелома лобање и излива крви на мозгу, задобијених када су га прошле среде палицама, рукама и ногама, брутално претукла тројица младића, Никола Ј. (29) из села Златарић, јуче је једноставно у непознатом правцу одшетао из санитета, којим је стигао из Београда са ВМА.

У међувремену, судија за претходни поступак одредио је притвор до 30 дана Ваљевцима Милошу Р. (22), Ненаду Ј. (25) и Бојану П. (42), осумњиченим да су га претукли.

Из ваљевске болнице, Никола Ј. је у критичном стању превезен на лечење на ВМА, где су лекари успели да му спасу живот. Процењено је да више није животно угрожен, па је санитетским возилом враћен у Ваљево, где је у Општој болници требало да настави са опоравком. Када се санитет паркирао испред установе, Никола Ј. је уместо да се јави у болницу ради даљег лечења, наочиглед запрепашћеног возача и медицинског особља без речи - отишао.

До сада је утврђено да су пребијању, прошле среде око 21 час, у Улици Пере Комирићанца у Ваљеву, претходили нерашчишћени рачуни између једног од нападача и Николе Ј., наводно због дуга. Сви учесници обрачуна имају богат судско-полицијски досије, углавном за насиље, имовинске деликте и неовлашћену производњу и продају наркотика.

Претучени Никола Ј. одробијао је пет година, због убиства Верољуба Јанковића (47) из Горње Буковице. Он је 2012. године ногаром од столице на смрт претукао Јанковића, после свађе око продаје мобилног телефона за свега 200 динара!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)