НОЖЕМ УТЕРИВАЛИ СТАРИ ДУГ: Полицијајош истражује свирепи покушај убиства код Аранђеловца

З. У. - С. Ј. М.

10. 12. 2020. у 22:54

ПОЛИЦИЈА истражује свирепи покушај убиства Марка П. (40) из Аранђеловца, кога су нападачи неколико пута изболи ножем у каменорезачкој радњи у селу Даросава.

НОЖЕМ УТЕРИВАЛИ СТАРИ ДУГ: Полицијајош истражује свирепи покушај убиства код Аранђеловца

Фото МУП

Бруталан напад се догодио у уторак увече, а полиција је прексиноћ ухапсила шесторицу осумњичених у штек-стану у Београду. Међу њима је и неколико припадника криминално-навијачке групе, која последњих месеци сеје страх међу грађанима Србије.

Реч је о Б. Ж. (25), С. Н. (25), Ј. С. (28), Ч. И. (21), С. Р. (37) и Г. Д. (21). Акцију њиховог лоцирања и хапшења извели су оперативци Службе за борбу против организовнаог криминала (СБПОК) УКП МУП Србије и Безбедносно-информативне агенције.

Истражни органи покушавају да утврде мотив крвавог напада, који се догодио око 21 сат, а према незваничним сазнањима реч је о наводном утеривању дугова.

- Прво се појавила вест да је Марко продавао аутомобил, а да су се двојица осумњичених појавила као купци - наводи извор "Новости" из истраге. - Убрзо се испоставило да су наводни купци дошли са два возила. Брутално су га претукли, а онда и изболи ножевима. Оштрицу су му забијали у леђа и десну руку и тако му нанели тешке телесне повреде опасне по живот.

Неко од каменозераца позвао је полицију и Хитну помоћ. Марко П. је превезен у Клиничко-болнички центар у Крагујевцу где се лекари труде да га одрже у стабилном стању.

Шесторица ухапшених пронађени су у стану у Браничевској улици у Београду, где су се склонили после напада. Двојица од њих С. Н. и Ч. И., који се терете да су директни извршиоци покушаја убиства, приведени су у Више јавно тужилаштво у Крагујевцу, које је започело истрагу. Њима је одређено полицијско задржавање до 48 сати током ког су и пребачени у град на Лепеници.

Цео овај случај компликује умешаност припадника криминално-навијачке групе, блиске јужној трибини Партизана, о чијим се наводним неделима протеклих недеља доста писало и причало. Истражни органи верују да је неко од Марка П. покушао да изнуди новац и да је за то ангажовао "проверену екипу".

НИЈЕ ЖИВОТНО УГРОЖЕН

ЗДРАВСТВЕНО стање повређеног Марка П. је стабилно и није у животној опасности, сазнајемо у Клиничком центру у Крагујевцу.

Према речима лекара, његове повреде су саниране и он је смештен на Одељење грудне хирургије.

Он се, иначе, у родни Аранђеловац доселио пре око годину дана из Котора. Пре четири месеца запослио се у каменорезачкој радњи у Даросави. Сада се испитује да ли је налог за бруталан напад можда повезан са Црном Гором.

- Марко П. је и пре две године брутално претучен у породичној кући свог рођеног брата у Котору - наводи наш извор. - У склопу објекта је била и каменорезачка радња, а доста запослених је било из Аранђеловца, одакле су, родом, и браћа П. Марко се тада сукобио са Аранђеловчанином Миладином Р., који га је два пута ударио у главу дрвеном мотком.

Миладин Р. је тврдио да је Марка П. ударио у самоодбрани. Склопио је споразум са црногорским тужилаштвом и добио је две године затвора. После опоравка, пребијени Аранђеловчанин се крајем прошле године вратио у родни град.

- Истражујемо да ли су Марка стигли неки дугови из Котора - наводи наш извор. - Мало је вероватно да би један каменорезац из села код Аранђеловца, "запао за око" таквој криминалној екипи да није реч о нечем озбиљнијем. Знаће се све наредних дана када истрага мало одмакне.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)