ДЕМИРОВСКИ НЕ СМЕ ИЗ СРБИЈЕ: Виши суд продужио мере Македонцу због опасности од бекства

С. Ј. М.

08. 12. 2020. у 21:17

ВИШИ суд у Београду продужио је у уторак мере забране напуштања боравишта, одузимање пасоша и обавезно јављање полицији држављанину Северне Македоније Шефћету Демировском, осумњиченом за давање мита у истрази о продаји документације у вези са производњом оружја у компанији "Први партизан" из Ужица.

ДЕМИРОВСКИ НЕ СМЕ ИЗ СРБИЈЕ: Виши суд продужио мере Македонцу због опасности од бекства

Шефћет Демировски

Суд није одлучивао о новом предлогу његове одбране да му укине поменуте мере након полагања јемства од милион евра као гаранцију да неће побећи, јер је, како је указао, о томе већ одлучивао 9. децембра прошле године. Тада му је суд укинуо притвор уз јемство од 200.000 евра и наложио мере које су сада продужене.

Одбрана Демировског, који је власник ПД "Арс груп" из Скопља је у више наврата подносила предлоге за јемство ради укидања мера, а претходни је гласио на пола милиона евра. Из суда је прецизирано да су Демировском мере продужене, јер и даље постоје разлози који указују на опасност од бекства.

Демировски је ухапшен у новембру 2019. заједно са још тројицом осумњичених, бившим инжењером у "Првом партизану" Б. Г., као и двојицом запослених у тој ужичкој фирми Н. И. и М. М. Они се терете за злоупотребу положаја одговорног лица и примање и давање мита. Сумња се да су кривична дела извршили продајом пројеката и других докумената који припадају компанији "Први партизан" из Ужица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)