МИРОСЛАВЕ, СРЕЋО МОЈА, ШТО МЕ ОСТАВИ! Јауци родитеља и брата парали небо - у Мокрину сахрањен дечак (14) који је пронађен мртав у купатилу

Новости онлајн

07. 12. 2020. у 17:27

МИРОСЛАВ Т. (14) из Мокрина, на вечни починак испраћен је у белом ковчегу, уз болне јецање мајке Босиљке, оца Славка, брата Бранислава, многобројне чланове родбине и његових школских другова.

МИРОСЛАВЕ, СРЕЋО МОЈА, ШТО МЕ ОСТАВИ! Јауци родитеља и брата парали небо - у Мокрину сахрањен дечак (14) који је пронађен мртав у купатилу

Фото: Р. Шегрт

И небо је плакало за дечаком који је у суботу увече пронађен мртав, у кади пуној воде. Безуспешни су били покушаји оца да вештачким дисањем сину спаси живот. Ни једночасовна реанимација екипе Хитне помоћи није, нажалост, отргла дечака од смрти.

- Мирославе, сине мој. Мирославе, срећо моја. Што ме остави - јаукала је неутешна мајка Босиљка.

Нико није могао, а ни хтео да задржи сузе. У име ОШ "Васа Стајић" од Мирослава опростио се директор Ненад Кихас.

- Наш Мики је био ученик 8/3 одељења. Сви ћемо га радо памтити и дуго га се сећати. Учитељица Вукица Новаков Љубичић, разредни старешина Синиша Вуковић и сви остали наставници који су имали част да му предају, памтиће га као примереног ученика, ведрог дечака и увек расположеног за шалу - рекао је директор школе и наставио:

- Био је добар друг и увек спреман да помогне. Мики је тренирао тенис, а у срцу гајио велику љубав према фудбалу и Црвеној звезди. Ово је само делић онога што је био Мирослав, насмејани дечак великог срца кога је тек чекала прилика да оствари своје жеље и снове. Поносни смо што је скоро осам година био ученик наше школе, а болно је што данас морамо да се растанемо. Нека почива у миру - рекао је директор школе.

Фото: Рада Шегрт

Кућа дечака

Како је касније потврдио директор школе, Ненад Кихас, нико од присутних није се усудио да родитеље пита шта је узрок смрти и да ли је стигао обдукциони налаз. На гробљу се могло чути да је, наводно, у дечаковој крви пронађена велика концентрација угљен моноксида.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sandra

07.12.2020. 20:31

Šta se ovo dešava?! Toliko smrti oko nas, svaki dan novine pune mrtvih, mnogo bolesti, mnogo nesrećnih slučajeva. Ne sećam se da je jedna godina bila toliko teška, toliko loša, a mi bespomoćni.