ШТО МИ ЈЕ УЗЕО СИНА ЈЕДИНЦА? Завршено суђење за убиство код “Нане”, отац жрве очекује поштену предсуду, Грбовић се не осећа кривим

С. Ј. М.

04. 12. 2020. у 17:23

ИЗРИЦАЊЕ првостепене пресуде Недељку Грбовићу због убиства Александар Савковића и рањавања Адија Исеновића испред клуба "Нана" пре три године заказано је за 22. децембар у Вишем суду у Београду.

ШТО МИ ЈЕ УЗЕО СИНА ЈЕДИНЦА? Завршено суђење за убиство код “Нане”, отац жрве очекује поштену предсуду, Грбовић се не осећа кривим

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

Заменик тужиоца је у завршној речи затражила да се он огласи кривим за тешко убиство и да му се одреди казна по закону. Затражила је и да му се продужи притвор до правоснажности пресуде.

- Грбовић је два пута саслушаван и први пут је негирао кривично дело, а други пут је делимично признао уз навођење свог стања и разлога којим је то оправдавао - казала је заменик тужиоца. - Чињеница је да није спорио да је имао оружје и да је пуцао. Неспорно је и да је смрт Александра Савковића насилна и настала од ватреног оружја. Такође, вештак Бојана Кецман је оповргла његову одбрану и доказала да му је урачунљивост била смањена услед афекта гнева, а не страха на који се позивао.

Суду се кратко обратио и Предраг Савковић, отац убијеног, који је рекао да верује у поштено суђење и да се три године нон стоп пита "зашто, зашто ми је узео сина јединца?".

С друге стране Грбовић је изјавио саучешће породици Савковић, да му је жао због свега што се догодило, али и да се не осећа кривим. Затражио је да му се после пресуде укине притвор или одреди кућни како би могао да буде са децом.

Његов бранилац Вања Грбић оспорио је оптужницу и рекао да Грбовић није извршио кривично дело на начин како је у њој описано:

ОПТУЖЕНИ ЗА ТУЧУ

УЗ Грбовића који је радио у обезбеђењу "Нане" на оптуженичкој клупи су и тројица чланова обезбеђења Милош Танчев, Стефан Шапурић и Стеван Дукић, којима се суди због учествовања у тучи испред клуба, које је према оптужници претходила убиству. Сва тројица су негирала да су се тукла, а њихови адвокати су тврдили да нема доказа да је туче било и да су то потврдили и Савковићеви другови. Навели су да није јасно са ким су се њихови брањеници тукли и зашто онда и ти други нису оптужени.

- Као да је он из чиста мира узео оружје и пуцао. Доказано је да није тако прво га је напао Исеновић, па Савковић и он је пуцао у нужној одбрани у страху за свој живот. Његова одбрана била је искрена и у складу са доказима. Кад се десио догађај био је у стању сужене свести и у страху високог интензитета. Он није извршио тешко убиство, јер није постојао ни умишљај, ни мотив за то. Пуцао је у самоодбрани и то убиство је било нежељена последица и на мах.

Гајић је навео да суд треба да ослободи Грбовића или да га осуди због прекорачења нужне одбране или за убиство из нехата или само убиство са битно смањеном урачунљивости, а никако за тешко убиство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)