НИЈЕ СТАО НА ЦРВЕНО И ПИЈАН УСМРТИО ЈОВАНУ: У Нишу приведен М. Г. (20) због сумње да је изазвао удес у којем је настрадала девојка

Ј. Ћ.

03. 12. 2020. у 19:57

ЈОВАНА Петковић (25) из села Житорађа код Владичиног Хана, преминула је у нишком Клиничком центру од последица повреда задобијених у саобраћајној несрећи коју је изазвао возач М. Г. (20).

НИЈЕ СТАО НА ЦРВЕНО И ПИЈАН УСМРТИО ЈОВАНУ: У Нишу приведен М. Г. (20) због сумње да је изазвао удес у којем је настрадала девојка

Фото приватна архива

Њему је, по налогу Вишег јавног тужилаштва, одређено задржавање до 48 часова због сумње да је 21. новембра, на Булевару Немањића изазвао тежак удес, јер је, како је установљено, возио пијан и прошао кроз црвено светло пре него што је ударио у аутомобил у којем је била несрећна девојка.

Од силине ударца, возило се потпуно распало, а једва живу девојку Хитна помоћ је превезла до нишке болнице где је поживела још осам дана.

КАЗНА ОД ДВЕ ДО 12 ГОДИНА

ПРЕМА првим информацијама из истраге, алкотестирање је потврдило да је М. Г. у тренутку несреће имао 1,1 промила алкохола у крви. Став Кривичног законика, на који се позвало тужилаштво, каже да ако је услед овог дела "наступила смрт једног или више лица, учинилац ће се казнити затвором од две до дванаест година".

Јованин отац Славиша каже да за своје дете више не може ништа да учини, али да жели да возач буде строго кажњен како неки други родитељ не би доживео његову судбину.

- Живот је тек био пред нашом Јованом, 11. септембра је одбранила мастер рад на Грађевинско-архитектонском факултету. Чекао је посао у Бечу, требало је ускоро да нам се придружи, јер ми годинама живимо у Аустрији. У Нишу имамо стан, ту је Јована боравила док се школовала. Како сам сазнао, те вечери је одвезла кући другарицу, а затим кренула ка стану...

СМРСКАН Ауто у ком је настрадала, Фото приватна архива

Била је на раскрсници када ју је ударио тај момак. Ударац је био силовит, није се више ни пробудила - прича очајни Славиша, који се до последњег тренутка надао да ће његова мезимица преживети.

- Обилазили смо манастире и цркве, молили се за њен спас, али није вредело. Оно што нам је сада остало је да се изборимо за правду за нашу ћерку. Постоје очевици и снимци са камера, који ће потврдити да је наша ћерка жртва бахатог возача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)