БОБА НИЈЕ ПРЕЖИВЕЛА УДАР ВОЗА: Ово је девојка која је настрадала данас код Суботице

Ј. Л. - Р. Ш.

02. 12. 2020. у 22:34

У ТЕШКОЈ саобраћајној несрећи, која се јутрос догодила на пружном прелазу код Бајмока, у близини Суботице, погинула је Слободанка Боба Угринић (31) из Банатског Великог Села код Кикинде.

БОБА НИЈЕ ПРЕЖИВЕЛА УДАР ВОЗА: Ово је девојка која је настрадала данас код Суботице

Фото Инстаграм

До несреће је дошло око осам часова, када је путнички воз, који саобраћа на релацији Суботица - Сомбор, налетео на "голф" кикиндских таблица, а после бочног судара, локомотива је још педесетак метара гурала аутомобил.

Пружни прелаз је обезбеђен рампама и сигнализацијом, а, како сазнајемо, у тренутку увиђаја рампа и браници су били подигнути. Истрага ће утврдити да ли је машиновођа имао бели или жути сигнал, односно да ли је сигнализација на прузи била неисправна, као и да ли је магла узрок несреће.

- Ако је машиновођа имао белу сигнализацију, то значи да је све у реду, али ако је сигнал био жут, упозорен је да постоји проблем са рампама, односно да треба да успори на пружном прелазу - сазнајемо од извора блиског истрази.

На суботичким медијима јуче је објављено да су машиновође од уторка увече наводно упозоравале надлежне да контролни сигнал у Бајмоку не ради, али ову информацију из "Инфраструктура железница Србије" нису могли да нам потврде.

САУЧЕШЋЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ ПОРОДИЦИ

- "Инфраструктура железнице Србије" и "Србија воз" изражавају најдубље саучешће породици настрадале - наводи се у саопштењу "Инфраструктура железница Србије" и додаје да ће Железничка комисија за ванредне догађаје утврдити узроке који су довели до ове несреће.

Очевици несреће кажу да је на путу била густа магла, да су чули сирену воза и да је призор био стравичан. На место удеса брзо су стигле екипе полиције, Хитне помоћи и ватрогасаца, који су морали да секу возило да би извукли несрећну жену, која је још давала знаке живота. Нажалост, она је брзо подлегла повредама.

Како "Новости" сазнају, породица настрадале Слободанке потиче из Хрватске, одакле су дошли као избеглице. Њени родитељи и брат Бранко су у Банатском Великом Селу, а она је већ извесно време живела у Новом Саду. Из околине Бајмока, где је јуче ујутру настрадала, наводно је њен вереник. Бавила се различитим пословима, често је радила као промотерка разних производа и услуга. На друштвеним мрежама често је објављивала фотографије из аутомобила, а постоји сумња да је кобног јутра, док је возила, разговарала са мајком телефоном.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)