КУЋНИ ЗАТВОР ЗА ГЛУМЦА: Глумац Бане Видаковић признао кривицу

С. Ј. М.

01. 12. 2020. у 15:52

ГЛУМАЦ Бане Видаковић склопио је споразум о признању кривице са Вишим тужилаштвом у Београду, које га терети за држање наркотика. Тај документ стигао је у Виши суд, који ће на рочишту 17. децембра да одлучи да ли ће га прихавтити.

КУЋНИ ЗАТВОР ЗА ГЛУМЦА: Глумац Бане Видаковић признао кривицу

Фото: В.Н.

Незванично, глумац се наводно нагодио да буде осуђен на шест месеци кућног затвора са наногвицом и обавезно лечење од зависности од наркотика. Он је признао да је дрога нађена у претресу стана где живи његова и да је била за личну уоитребу.

Због споразума Видаковићу је јуче у Вишем суду поступак раздвојен од суђења Илији Марковићу, који је заједно са њим ухапшен средином јула и који је оптужен за продају наркотика.

ВИДАКОВИЋ: ТО СУ БУДАЛАШТИНЕ

БАНЕ Видаковић је рекао да су Марковићеве оптужбе будалаштине и да не зна о чему он прича и шта хоће од њега. Његов бранилца Зоран Живановић нам је казао да су то глупости и да не би коментарисао ништа, јер тад није био у судници.

- Ко да му да паре, Бане Видаковић? Па он нема 1.000 динара да му да, а не 5.000 евра. То је бесмислена прича - рекао нам је Живановић.

Када су након раздвајања Видаковић и његов бранилац напустили судницу Марковић је изнео оптижбе на глумчев рачун и затражио изузеће свог браниоца Сава Стевановића и да му се додели други.

- Имам велики проблем од Банета Видаковића, јер су његови адвокати контактирали мог и нудили ми 5.000 евра да признам кривично дело које сам већ признао - рекао је Марковић судији. - Од тих пара мој адвокат би узео 1.000 евра, јер је посредник. То ми је све он испричао кад ме је посетио у притвору. Иначе, више се бринуо о мојој супрузи него о мени. Нудио јој је финансирање, дописивао се са њом. Није ми улио поверење да га мој случај уопште занима.

Он је рекао и да је свестан кривичног дела које је починио, да је погрешио и да се каје.

На питање судије да се изјасни о оптужбама за нуђење пара адвокат Стевановић је рекао да је његов клијент измишља:

- Он је дело признао полицијском инспектору и пре мог појављивања. Све је измислио да би изигравао жртву. Никакав однос немам са његовом супругом, кад ме то питао чак сам му одштампао и показао нашу комуникацију.

Судија је одлучила да ипак разреши браниоца, јер нема адекватног односа поверења између њега и клијента и не би му током поступка могао пружити одговарајућу правну помоћ. Марковић ће добити новог браниоца по службеној дужности, а суђење је одложено и наставиће се 24. децембра.

НАГОДБА

У Вишем Тужилаштву не желе да кажу какав су споразум склопили са Видаковићем и каква га казна чека, док га не потврди суд. Како нам је рекла Ирена Бијелош, портпарол тужилаштва, суд може да одбије тај споразум, а може и Видаковић у међувремену да одустане од њега.

Ни глумчев бранилац Живановић не жели да потврди да ли нагодба подразумева шест месеци кућног затвора, наводећи да у споразуму, иако је предат суду, још нису дефинисани сви елементи, да још преговарају и да су у њему неки предлози узајамно повезани.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)