СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАО МЛАЂЕГ БРАТА? Окривљени за обљубу пуштен на слободу!

Љ. П.

26. 11. 2020. у 16:48

МЕШТАНИН једног места код Сомбора Л. Е. (28), годину дана пре истека четворогодишње казне, на колико је био осуђен због обљубе с дететом, почињено у више наврата, напустио је ћелију КПЗ у Сремској Митровици.

СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАО МЛАЂЕГ БРАТА? Окривљени за обљубу пуштен на слободу!

Фото: Depositphotos

Он се на слободи нашао јер је Врховни касациони суд укинуо правоснажну пресуду и наложио да се о овом случају поново расправља у судници Вишег суда у Сомбору.

По наводима оптужнице, он је 2017. године  у више наврата, сексуално злостављао млађег брата, који је тада имао мање од 14 година. Све се наводно догодило у малој кући у којој Л.Е. станује са својом мајком која има петоро деце.

Врховни касациони суд је према речима Манеле Оперта Подунавац, портпарола Вишег суда у Сомбору, усвојио као основан захтев за заштиту законитости браниоца окривљеног и укинуо правоснажне пресуде Вишег суда у Сомбору из новембра прошле и Апелационог суда у Новом Саду од фебруара ове године. Л.Е. је био оглашен кривим за поменуто дело  и осуђен на казну затвора  од четири године у коју је урачунато време проведено у притвору и време трајања мере забране напуштања стана.

Ванпретресно веће је, како додала, укинуло издржавање затворске казне, и чека се ново суђење.

Л.Е. је од почетка поступка у потпуности негирао да је починио дело за које се терети, и пре тога никада није био осуђиван, а дете током поступка никада није испитано. Бранилац двадесетосмогодишњака, новосадски адвокат Бранко Мунижаба, на главном претресу је тражио  да се дете, које има статус оштећеног, саслуша  под посебним одговарајућим условима, јер у истражном делу поступка пред тужиоцем није,  али је судско веће то одбило.

- По закону и Уставу Републике Србије, право одбране окривљеног је да у току поступка испитује сведоке оптужбе, што му током целог поступка није било омогућено - казао је адвокат Мунижаба. - На поновљеном суђењу ће се поступити по налогу Врховног касационог суда и омогућити испитивање, још увек малолетног сведока оптужбе, и то ће се учинити под посебним условима.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)