ДЕТАЉИ ХОРОРА У БОГАТИЋУ: Радници центра за социјални рад нису имали шта да обуку деци да би их одвели на преглед

А.Д.

26. 11. 2020. у 13:06

ПО НАЛОГУ Основног јавног тужилаштва у Шапцу, припадници полиције у Богатићу поднели су кривичну пријаву против Зорице Д. (38) из тог места, због сумње да је запуштала и злостављала сина и ћерку старости 5,5 и 2,5 година.

ДЕТАЉИ ХОРОРА У БОГАТИЋУ: Радници центра за социјални рад нису имали шта да обуку деци да би их одвели на преглед

Фото: А.Д.

Хорор у Богатићу открили су радници Центра за социјални рад, који с малишане затекли саме у хладној и запуштеној кући, а у коликом су хаосу живела деца сведочи и чињеница да нису имали шта да им обуку да би их одвели на преглед у дом здравља.

- Шта сам видео по соби не могу никада заборавити. По поду дечји измет, жилети, употребљени хигијенски улошци и пелене, ножеви и прљаве шерпе. Све је испретурано као да данима није ушла у кућу где су деца живела. Када препуна прљаве воде... Језиви призори... – прича наш извор који је добро упућен у случај, али жели да остане анониман.

Малишани имају вашке и нису окупани у скорије време, а по кожи су плихови и промене, па наш саговорник претпоставља да су некаква кожна обољења настала из услова недостојних људског бића. Социјални радници одмах су реаговали измештањем деце из породице и они су упућени код хранитеља.

Фото: А.Д.

 

На основу Закона о спречавању насиља у породици, а на основу налаза и мишљења Центра за социјани рад у Богатићу, сачињена је хитна процена ризика и Зорици Д. издата наредба о забрани приласка и комуникације са децом. Претходно, за њом је била расписана потерница пошто се неколико дана сакривала од полиције и радника Центра.

Жена је са децом живела сама, а да би се издржавала певала је по оближњим угоститељским објектима, где је била веома популарна, нарочито „Код Млађе Џокера“. Њеном супругу и оцу деце недавно је изречена забрана приласка због пријаве за насиље у породици. Наводно, ударио јој је шамар приликом наступа у кафани.

Зорица је са децом становала у кући уз уговор о доживотном издржавању са власником. Међутим, мештани сматрају да је више помагао власник њој него она њему, али човек је нарушеног здравља и није могао много да учини.

Од упућених у случај чули смо и да је отац деце, иначе родом из оближњег села Узвеће, дошао из иностранства где је на привременом раду чим је чуо шта се догодило. Случај занемаривања и злостављања, наводно, пријавио је неко од суседа и то када је видео голу и босу девојчицу како се игра ножем у дворишту.

Малишани из Богатића ни њихова мајка нису били корисници социјалне помоћи јер је отац слао алиментацију, па је случај зато нису одмах уочили социјални радници. Мештани Богатића кажу да Зорицу краси изузетна лепота, али да је плаховите нарави. Једно се чуде због услова у којима је живела, други само забринуто врте главом и одбијају да коментаришу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)