САЗНАО ЗА НЕСРЕЋУ ТЕК КАД ГА ЈЕ ЗАУСТАВИЛА ПОЛИЦИЈА: Возач осумњичен за смрт детета (4) у Земуну у шоку

tanjug

25. 11. 2020. у 00:13

ЈАВНО-комунално предузеће ГСП "Београд" пренело је породици дечака који је вечерас настрадао у несрећи у Земуну изразе најдубљег саучешћа и саопштило да је покренуло истрагу о несрећи.

САЗНАО ЗА НЕСРЕЋУ ТЕК КАД ГА ЈЕ ЗАУСТАВИЛА ПОЛИЦИЈА: Возач осумњичен за смрт детета (4) у Земуну у шоку

Фото: П. Милошевић

- ЈКП ГСП 'Београд' са најдубљим жаљењем, изјављује саучешће поводом трагичне смрти дечака који је задобио тешке повреде у данашњој незгоди у аутобусу на линији 18'' - наводи се у саопштењу ГСП.

Како се објашњава, несрећа се догодила под још неразјашњеним околностима у 18.20 часова на стајалишту Босанска у Првомајској улици у Земуну и то на задњим вратима аутобуса.

Возач о овом несрећном случају, како наводе из ГСП, није имао никакво сазнање, ништа није видео, нити му је ико од путника у аутобусу сигнализирао да се несрећа догодила, наставио је вожњу и за несрећу је сазнао тек када га је полиција зауставила.

Наводи се да возач у шоку због сазнања шта се догодило.

- 'Градско саобраћајно предузеће Београд почело је истрагу поводом трагичног догађаја, а возач је суспендован. Спремни смо на то да сви наши запослени који су учествовали у овом трагичном догађају буду позвани на одговорност'', наводи се у саопштењу ЈКП ГСП „Београд”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

PROFESIONALNI VOZAC U PENZIJI

25.11.2020. 20:11

Vidim da se radi o novom zglobnom autobusu, da napomenem da vozac ne otvara i ne zatvara zadnja vrata on otvara samo prednja a za zadnja vrata on samo prekidacem omogucava da putnici sami otvaraju vrata i kada putnici obave izlazak vrata se posle odredjenog broja sekundi sama zatvaraju, onda vozac ponovo ukljucuje prekidac i oslobadja kocnicu koja zakoci autobus dok on stoji u stanici , kada vozac sve to isprati on vise i ne pogleda na desno ogledalo jer je skoncetrisan na levo ogledalo da bi se ukljucio u saobracaj .Zato vozac i nezna sta je se dogodilo,U ovom slucaju putnici su svi bezbedno napustili autobus a o cetvorogodisnjem detetu je neko morao da vodi racuna.Kod nas je gde sam ja vozio u javnom prevozu po zakonu obaveza da kada udje u autobus dete kao u ovom slucaju da se pozove policija.