ЗВЕРСКО УБИСТВО МАЛЕ ЛУНЕ: Нанео јој је 39 тешких повреда, окривљени Албић се бранио – Само сам је шамарао

Новости онлине

23. 11. 2020. у 20:37

СУЂЕЊЕ очуху Зорану Албићу (25) из Прахова, који је оптужен да је зверски убио малу Луну Фируловић (2,5) из Неготина, настављено је данас у Вишем суду у Зајечару, на којем су изнете завршне речи, а сутра ће бити пресуда, сазнаје Телеграф.рс.

ЗВЕРСКО УБИСТВО МАЛЕ ЛУНЕ: Нанео јој је 39 тешких повреда, окривљени Албић се бранио – Само сам је шамарао

Фото: Фејсбук

Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић", чији правници заступају оштећену страну, а који је и сам присуствовао данашњим завршним речима, каже да је данашње рочиште било веома потресно. Навео је да је њихова заступница Маја Атанасковић до детаља изнела кроз шта је девојчица прошла, док се Албић бранио тиме да је "није убио већ да ју је само шамарао".

- Данашње суђење ми је веома тешко пало поготово што је наша заступница износила све чињенице, које више него јасно указују да Албић мора бити кажњен најстрожом могућом казном. Нагласила да је девојчица добила више од 50 удараца, да је самој девојчици сломљена надлактица, да су вештаци доказали да јој је коса била ишчупана, и да ју је бесумучно ударао. Свима нама је у судници било тешко слушати то - каже Јурић за Телеграф.рс.

Према његовим речима, оно што је оптужени Албић говорио у својим завршним речима, показало је да он нема ни трунку гриже савести.

- Ни у једном моменту није спомињао дете. Све што је говорио односило се на то да он не заслужује максималну казну, јер је он само шамарао девојчицу, да није било ништа више од тога и да није крив за смрт детета. Све што је износио, износио је како би на било који начин оправдао себе, а ни на који начин није показивао кајање - прича Јурић за наш портал.

Јурић додаје да се Албић веома дрско понашао у судници, те да је и добацивао њиховој заступници:

- Добацивао је да није истина то што се говори. И он сам је у току процеса признао неке ствари а данас је то порицао. Данас је добацивао да то није истина.

Фото: С.М.Ј.

Јурић се осврнуо и на остале случајеве у којима учествују или су учествовали, и приметио да нико од оптужених није показивао кајање већ су само тражили оправдање да би себе спасили казне.

На прошлом рочишту, да подсетимо, саслушан је вештак Специјалне затворске болнице у Београду. Вештак је, како сазнајемо, остала при свом ранијем налазу, а то је да Албић у тренутку овог злочина није био неурачунљив, нити му је била смањена урачунљивост. Албић је све време ћутао, није упадао у речи као на прошлом суђењу.

На рочишту пре тога, саслушани су сведоци - Албићев стриц, који се исто зове и презива као он, и бивша девојка оптуженог Мира Б., која се изјаснила да је и њу тукао. Окривљени се, како смо већ објавили, понашао некоректно, а неколико пута је покушао да утиче на сведоке.

Оптужница терети Албића (24) да је у ноћи између 26. и 27. маја прошле године брутално до смрти тукао девојчицу Луну (2,5), ћерку своје невенчане супруге Весне Фируловић (24).

Како се наводи у оптужници, Албић је, пошто се вратио из града у породичну кућу у Прагову, разбијао тањире и бацао ствари по кући, при чему је исекао јагодицу на палцу десне руке. То је узнемирило малену Луну, па је дете почело да плаче. Албић је тражио од детета да престане да плаче, међутим, Луна од страха није могла. Он јој је, како се наводи у оптужници, два пута ударио шамар. Избацио је невенчану супругу и у кући остао сам са дететом...

На дететовом телу обдукцијом је утврђено 39 озбиљних и тешких повреда.

Весна Фируловић, мајка убијене девојчице, која је у почетку тврдила да је Луна пала са необезбеђене терасе, па чак и прикривала Зорана, у октобру прошле године се нагодила са Вишим јавним тужилаштвом у Неготину на казну од осам година затвора. То је уједно и максимална казна за кривично дело непружање помоћи немоћном лицу, за које се теретила. Изречена јој је и мера забране изласка из родитељског дома и са наногицом чека одлазак на издржавање казне.

Обдукција, коју су извршили стручњаци Завода за судску медицину из Ниша, одбацила је могућност да је девојчица пала са необезбеђене терасе у Улици 30. септембар у Прахову у којој је живела месец и по са мајком и Зораном.

Дете је имало вишеструке повреде главе и темена и преломе надлактице.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)