ИВАН (20) УДАРИО КОЛИМА ЕРНАДА (19), ПА ПОБЕГАО СА ЛИЦА МЕСТА: Почиње суђење за смрт студента на пешачком прелазу у Земуну

В. Н.

23. 11. 2020. у 13:18

ИВАН (20) УДАРИО КОЛИМА ЕРНАДА (19), ПА ПОБЕГАО СА ЛИЦА МЕСТА: Почиње суђење за смрт студента на пешачком прелазу у Земуну

Фото: Приватна архива

ПОСЛЕ скоро две године од смрти студента из Новог Пазара Ернада Бакана (19) почеће суђење Ивану М. (20) из Београда, оптуженом да га је, док је прелазио улицу, ударио аутомобилом и усмртио.

Главни претрес заказан је за 1. децембар, пред Трећим основним судом у Београду, а Иван М. је оптужен да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Он се терети да је 4. марта прошле године, возећи неприлагођеном брзином ударио Бакана док је прелазио Улицу цара Душана у Земуну на пешачком прелазу, а потом побегао са лица места.

Бакан, бруцош на Високој здравственој школи, подлегао је повредама после два дана.

Његова породица није желела да коментарише почетак суђења, а раније су се оглашавали тврдећи да се врши опструкција истраге, да предуго траје и да сумњају да возач неће бити адекватно кажњен, што су у Трећем основном тужилаштву, које је водило предмет, демантовали.

Смрт Бакана изазвала је бурну реакцију јавности у Новом Пазару, а грађани су на бројним јавним скуповима и друштвеним мрежама тражили правду, захтевајући да се возач што пре процесуира и казни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)