СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Притвор за осумњичене за учешће у убиству у Белвилу!

Novosti online

22. 11. 2020. у 21:20

ДАНАС је у Вишем јавном тужилаштву у Београду, поводом убистава извршеног дана 12.11.20. године, у насељу Белвил над оштећеним, а сада покојним Бојаном Мирковићем, обављено саслушање два лица, Б.К. и И.Н.

СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Притвор за осумњичене за учешће у убиству у Белвилу!

Фото Танјуг

Судија за претходни поступак је обојици је вечерас одредио притвор.

Осумњичени су кривично дело, које је квалификовано као тешко убиство на свиреп и подмукао начин из члана 114 КЗ, извршили у саизвршилаштву са још једним НН лицем чија је идентификација у току.

Осумњичени су у периоду од почетка новембра месеца до дана егзекуције, оштећеног пратили помоћу посебног уређаја како би лоцирали његово кретање, а све то ради извршења кривичног дела и ликвидације сада покојног Бојана Мирковића који је упуцан са најмање осам пројектила. Непосредни извршилац је НН лице које се након  извршења дела са лица места удаљило бициклом.

Подсетимо, Бојан Мирковић убијен је 12. новембра у поподневним часовима.

Његово убиство забележиле су и камере у гаражи ове зграде поред Тржног центра "Делта сити". Уз помоћ видео-записа реконструисано је, донекле, и кретање нападача.

Он се до места где је извршио злочин довезао електричним тротинетом. Мирковић га је у једном тренутку уочио и почео да бежи. Овај га је, међутим, сустигао код лифта и пуцао.

Његово тело пронашао један од станара зграде, који је, када је паркирао ауто у гаражи и изашао напоље, осетио специфичан мирис налик баруту. Окренуо се и угледао младића у локви крви.

Мирковић је сахрањен је 18. новембра у белом ковчегу, уз појање црквеног хора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)