ЦИГЛЕР ПОРИЧЕ КРИВИЦУ: Припремно рочиште за убиство на Бановом брду, Чаби Деру се суди у одсуству

С. Ј. М.

18. 11. 2020. у 15:25

АЛАН Циглер, оптужен заједно са Чаба Дером за тешко убиство у саизвршилаштву Небојше Марковића на Бановом брду у јануару ове године, данас је у Вишем суду негирао кривицу. Како смо сазнали, он се на припремном рочишту затвореном за јавност, прелиминарно изјаснио да није крив.

ЦИГЛЕР ПОРИЧЕ КРИВИЦУ: Припремно рочиште за убиство на Бановом брду, Чаби Деру се суди у одсуству

Фото: Принтсцреен/Фацебоок

Циглер је доведен из притвора, а детаљну одбрану требао би да изнесе 13. јануара за када је заказан почетак суђења.

С друге стране, Дер није био присутан у судници и њему ће се судити у одсуству, пошто је у притвору у Будимпешти, где му је у току поступак због убиства једног мађарског бизнисмена. Због ове специфичне ситуације, како смо сазнали, судија у овом предмету Оливера Ђурић треба да одлучи да ли ће Чаба Дер бити саслушан путем међународне правне помоћи преко правосудних органа Мађарске. За сада не постоји опција да он да изјаву и буде испитан путем видео линка.

И Циглер и Дер оптужени су и за још једно кривично дело недозвољено држање и ношење оружја.

На припремном рочишту које је трајало прилично дуго, скоро два сата, тужилаштво и одбрана предложили су доказе који би требали бити изведени током суђења, вештачења, снимке сигурносних камера и сведоке које желе унакрсно да испитају.

Надзорне камере снимиле су зимус убиство Небојеше Марковића. На снимку се види како се испред његове куће зауставља бели "пунто" и из њега излази Дер у белој јакни и пуца у Марковића који у том тренутку пакује дечија колица у гепек свог аутомобила. Затим се окреће, седа у ауто на сувозачевио место и одлази. Циглер је тад возио "пунта".

ГРЕШКОМ УБИЈЕН?

У ТОКУ истраге мађарско тужилаштво је по захтеву српског саслушало Дера у вези овог случаја и он је тада признао убиство, а рекао је да је био приморан и уцењен да то уради, иначе би њега убили. Циглер је у истрази тврдио да он тада није знао да ће Дер кад изађе из аута некога убити. Иначе у медијима се тада спекулисало да је Марковић грешком убијен, а да је мета уствари био недавно убијени Александар Шарац, пошто је Марковић упуцан испред његове куће, а био му је зет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)