ПОРОДИЦА ЋЕ ТРАЖИТИ ПРАВДУ: Сахрањен младић који је подлегао повредама задобијеним у тучи код Варварина

С. БАБОВИЋ

10. 11. 2020. у 20:38

ВИШЕ јавно тужилаштво у Крушевцу покренуло је припремни поступак против малолетника (17) из Избенице, који је у инциденту у Бачини код Варварина, у ноћи између 31. октобра и 1. новембра, ударио Марка Ристића (23), који је, највероватније од последица пада, преминуо седам дана касније у КЦ Ниш.

ПОРОДИЦА ЋЕ ТРАЖИТИ ПРАВДУ: Сахрањен младић који је подлегао повредама задобијеним у тучи код Варварина

Ристић сахрањен на гробљу у родном селу Варварин / Фото С. Бабовић

Малолетник ће бити у притвору, док је Ристић у уторак сахрањен на гробљу у родном селу Варварин.

- Ми смо неутешни, а желимо само правду за нашег сина - кажу, за "Новости", у породици Ристић. - Још не можемо да поверујемо да је Марко подлегао повредама главе задобијеним у инциденту.

Док се породица Ристић суочава са губитком, пред надлежним тужилаштвом, односно Одељењем за малолетнике Вишег суда и у сарадњи са Центром за социјални рад, води се поступак против младића из Избенице који је затворен за јавност. Према информацијама из више извора, малолетник је у уторак саслушан, а како сазнајемо, испричао је како је Ристића ударио само једном. Показало се, нажалост, да је пад након ударца био кобан, будући да први резултати обдукције показују да је Ристић преминуо од последица неспоредног ударца главом о бетон.

Марко Ристић

О вербалном сукобу, који је претходио трагичном епилогу целог случаја, изјасниће се и више сведока који су се кобне ноћи нашли код кафане у центру Бачине. Са тешким повредама Ристић је одмах транспортован за КЦ Ниш, али покушаји лекара да га спасу, нажалост, нису дали резултате.

И ОТАЦ ИЗАЗИВАО СУКОБЕ

У варваринском крају туче често заврше трагично. Једна од њих догодила се у фебруару 2019, када је међу петоро пребијених био и Милутин Петровић (64) из Избенице. Он је, месец и по дана након пребијања, преминуо у КЦ Ниш. За собом је оставио удовицу Слађану (59), такође тешко повређену у овом инциденту, за чије изазивање су били осумњичени Л. М. (26) и С. Ж. (43). Иначе, С. Ж. са бившом супругом има сина и то је управо малолетник који је сада под истрагом због страдања Марка Ристића!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)