ВЕСНА ФИРУЛОВИЋ ПОНОВО ТРУДНА: Мајка убијене Луне чека дете у затвору - законски муж открио нове детаље

В. ЂОРЂЕВИЋ

02. 11. 2020. у 09:08

ЗОРАН Албић (26), из неготинског Прахова, није у ноћи између 26. и 27. маја прошле године крвничким батињањем у својој кући убио само моју ћерку Луну, која је тада имала две године и осам месеци! Јер, моја супруга Весна Фируловић (25), коју је док је масакрирао дете - била трудна – и побацила је у притвору, од стреса који је задобила док је монструм убијао нашу ћерку.

ВЕСНА ФИРУЛОВИЋ ПОНОВО ТРУДНА: Мајка убијене Луне чека дете у затвору - законски муж открио нове детаље

Фото: Архива

Овако, за „Новости“ почиње причу Драган Пурић (32), из неготинског села Слатина, законски муж Весне Фируловић, који ће у децембру опет постати отац.

-Док је Весна, која је склопила споразум са Тужилаштвом да у затвору проведе наредних осам година, била код куће у Слатини, са наногицом, опет је остала трудна – наставља Пурић. – Решио сам да јој опростим, јер смо ми, ипак, породица. Тако је моја супруга поново остала у другом стању и, ако све буде како треба, ја ћу у децембра опет постати тата.

Пурић каже да закон дозвољава да Весна у затвору чува дете две године, након чега ће бригу о беби, али и њиховом шестогодишњем сину, преузети он.

-Чекаћу је да изађе из затвора, након чега ћемо почети нови живот – у даху прича Драган. – Нећемо, готво је сигурно, наставити да живимо у Слатини, већ ћемо срећу потражити на неком другом месту. Ја ћу, свакако, Весну чекати док не одслужи затворску казну. Ми смо, ипак, породица.

Драган се невољно сећа када је Весна побегла од њега и отишла, трудна, у Прахово, код Албића.

-Све је то унапред било смишљено – каже Драган. – Моја супруга ме је лажно пријавила за насиље у породици, због чега ми је изречена мера забране приласка, због чега нисаммогао да одем у Прахово и узмем Луну. И због тога се све завршило невиђеном трагедијом

Драгану је тада била изречена забрана приласка кући, па је месец дана спавао у селу код Весниних рођака. Јер, пар месеци пре него што га је пријавила за насиље у породици, његова супруга је почела да се, посредством друштвених мрежа, дописује са Зораном, са којим се, док је била девојка, кратко забављала.

СУЂЕЊЕ

У Вишем суду у Зајечару сутра би требало да буде настављено суђење Зорану Албићу оптуженом да је до смрти тукао своју пасторку Луну. На девојчицином телу обдукциом је утврђено чак 39 озбиљних повреда, имала је хематоме по читавој глави и поломљену надлактицу десне руке, вероватно инстинктивно се бранећи. Истукао ју је јер је није могла да престане да плаче.

Убрзо након тога, она је побегла код Зорана у Прахово, а мужа је слагала да иде код другарице на рођендан. Драган је убрзо сазнао где му се супруга налази, али, каже, није смео да оде и да покуша да је врати јер му је она претила да ће га пријавити полицији, као што је већ и чинила, и да ће му узети и сина.

-Питао сам је док је чекала да оде у затвор у Пожаревец зашто је то урадила – прича нам Драган. – Никада ми није дала одговор. Само је плакала и плакала. Док смо чекали да оде у затвор, договорили смо се да се помиримо и почнемо нови живот. Обећао сам је да ћу је чекати. Бринућу се и о нашем детету. Ипак, ми смо породица…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)