РАДНИК ПОГИНУО НА ГРАДИЛИШТУ У ЈАГОДИНИ: Није био пријављен, фирма га мртвог пријавила за стално!

Новости онлине

23. 10. 2020. у 14:05

РАДНИК Н.Ђ. погинуо је на градилишту у Јагодини, јуче око 14 часова. Он није био пријављен код свог послодавца у тренутку тешке повреде на раду, већ је то учињено после његове смрти - само сат касније.

РАДНИК ПОГИНУО НА ГРАДИЛИШТУ У ЈАГОДИНИ: Није био пријављен, фирма га мртвог пријавила за стално!

Фото: С.Бабовић

Н. Ђ. је радио у грађевинској радњи АК Компани ВЛ Власотинце, на изградњи стамбено-пословног објекта у Јагодини.

У моменту настанка повреде на раду, Н. Ђ. није био пријављен на обавезно социјално осигурање. Пријаву на обавезно социјално осигурање за Н. Ђ., послодавац, предузетник, грађевинска радња АК Компани ВЛ Власотинце, поднела је дана 22. октобра 2020.године у 14.48 часова, након што се догодила повреда на раду.

До повреде на раду је дошло док је на радној платформи, по чијим ивицама није била обезбеђена прописана заштитна ограда, радио на скидању фосни. Приликом скидања фосне дужине 4 метра, Н.Ђ. је пао са радне платформе, са висине од око 1,70 метара на бетонски под у приземљу објекта у изградњи и приликом пада је задобио повреде услед којих је преминуо истог дана, у вечерњим часовима, у Клиничком центру Крагујевац.

Истог дана, одмах по обавештењу о смртној повреди на раду Н.Ђ., инспектор рада Одсека инспекције рада Јагодина је изашао на лице места и извршио је инспекцијски надзор поводом исте.

У поступку инспекцијског надзора, на основу утврђених релевантних чињеница, инспектор рада Одсека инспекције рада Јагодина ће предузети одговарајуће мере из домена надлежности инспекције рада.

(Телеграф Бизнис)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)