ДЕБЕЛИ ДОСИЈЕ ЕГЗЕКУТОРА ИЗ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Нападач на Шарца од раније познат полицији

Novosti online

20. 10. 2020. у 23:36

МУШКАРАЦ Лазар И. (23) кога су припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом данас идентификовали као осумњиченог за тешко убиство у покушају над Александром Шарцем (35), од раније је познат полицији.

ДЕБЕЛИ ДОСИЈЕ ЕГЗЕКУТОРА ИЗ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Нападач на Шарца од раније познат полицији

Фото: З. Јовановић/З. У.

У дебелом досијеу осумњиченог издвајају се крађе, тешке крађе, нелегално држање оружја, наношење лаких телесних повреда, а углавном је обијао трафике и крао возила.

Осумњичени за тешко убиство у покушају је као малолетник људима крао чак и обућу из дворишта, а једном приликом је избо ножем човека у бутину због свађе око тога ко ће први да иде у тоалет.

Подсетимо, сумња се да је Лазар И. у подземној гаражи Тржног центра „Ушће“ пришао са леђа Александру Шарцу и из пиштоља са пригушивачем испалио му два хица у пределу главе.

Нападач је у Шарца пуцао из пиштоља "берета", калибра 7,65 милиметара, на којем је био пригушивач. Тај пиштољ је током бежања бацио у жбуње испред тржног центра, где су га форензичари касније пронашли.

На њему су избрушени серијски бројеви, тако да му се тешко може ући у траг порекла, а нема ни било каквих отисака. Све то говори да је покушај ликвидације Шарца врло професионално планиран и одрађен.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)