БРАЋА ДРАШКУ ДОШЛА ГЛАВЕ?: Како су Никола и Марко дотукли нишког бизнисмена

Ј. ЋОСИН

21. 10. 2020. у 11:44

НИШКА полиција ухапсила је јуче браћу Николу (34) и Марка М. (39) због сумње да су 8. октобра, нешто после 16 сати, у кругу фабрике "Мин копекс" убили Драшка Ранђеловића (46), у чијој фирми су били запослени.

БРАЋА ДРАШКУ ДОШЛА ГЛАВЕ?: Како су Никола и Марко дотукли нишког бизнисмена

Фото Ј. Ћосин

Њих тројица су тог дана опремала халу у којој је требало да буде отворен погон, а онда су током поподнева пријавили полицији да су испред зграде наводно пронашли његово беживотно тело.

Како су браћа у први мах пријавила истражитељима, Ранђеловића су познавали одраније и често су му помагали за надницу. Тог дана, како су изјавили, он их је наводно послао на паузу за ручак, након што га је посетио изненадни гост у скупоценом оделу. После проналаска тела, браћа су у полицији саслушавана до касно у ноћ, али су ипак пуштени кући.

Фото Приватна архива

Десетак дана касније, полиција их је привела на основу ДНК доказа нађених на мацоли и секири којима је Ранђеловић убијен. Према сазнањима "Новости", старији брат признао је да је био присутан када се млађи Никола посвађао и потукао са Драшком, на којег је касније насрнуо секиром.

- Ово је био први знак да би они могли бити умешани у убиство. Међутим, полиција није била сасвим сигурна, јер су и секиру и мацолу користили на градилишту, па би то могло бити оправдање за њихове трагове на оруђу.

Ипак, старији брат је попустио и испричао шта се догодило кобне вечери - наводе наши извори.

СУПРУГА: А КОВЧЕГ СУ МУ НОСИЛИ!

ВЕРОВАЛА сам да ће полиција пронаћи кривце, али сам згрожена чињеницом да је реч о Марку и Николи - у неверици, за "Новости", каже Драшкова супруга, Ана Вулић.

- Чак су му дошли и на сахрану. Један од њих је носио ковчег. Клели су се да не знају шта се догодило. Мој супруг их је добро плаћао, увек су на време добијали плату. Тражићу за њих максималне казне. Деца се свако јутро буде и траже да иду код оца. Били смо срећна породица. Како ћу без њега?

Како је касније испричао старији Марко, Драшко је успео од Николе да отме секиру, али је он дограбио мацолу којом га је дотукао.

- Осумњичени за убиство и даље не признаје дело, иако га је брат одао - наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Засад, међутим, није познат ни мотив овог стравичног убиства. Хала коју је Ранђеловић изнајмио налази се у задњем делу фабрике, тако да истражитеље није чудило што нико није чуо тучу и повике.

У нишкој полицији кажу да је осумњиченима одређено задржавање до 48 сати и да ће они, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)