СУЂЕЊЕ ЗА УДЕС НА ИБАРСКОЈ Снимак са камере открива како је дошло до судара у ком је погинуло четворо младих

С. Ј. М.

06. 10. 2020. у 14:04

НА суђењу Николи Михаиловићу за изазивање саобраћајне несреће прошле године на Ибарској магистрали када су погинули Катарина Иванковић, Александар Саватић, Ђорђе Белушевић и Ђорђе Суботић, а још четворо повређено, у Вишем суду гледан је снимак са оближње надзорне камере.

СУЂЕЊЕ ЗА УДЕС НА ИБАРСКОЈ Снимак са камере открива како је дошло до судара у ком је погинуло четворо младих

Фото: Н. Скендерија

На њему се види како се "дачија" у којој су погинула три момка укључује на Ибарску, а затим се у њу трен касније са "леђа" закуцао "бмв" у којем је настрадала Катарина.

Саобраћајни вештаци су на основу овог снимка закључили да су пропусте који су на крају довели до удеса направила оба возача и Михаиловић који је био за воланом "бмв", али и Саватић, који је возио "дачију" и настрадао у тој несрећи.

- Неспорно се види да се "дачија" није зауставила пре укључења на главни пут, али је возач успорио, а кад је кренуо да се укључује убрзао је. Међутим, његов пропуст је што није проверио да ли му са десне стране долази возило, јер би онда видео "бмв" који је био удаљен 42 метра и одсутао би од укључивања или га је видео, али је погрешно проценио да може да се укључи - казао је вештак. - "Бмв" је ишао преко 100 километара на час, а да се кретао 50 км/х, колико је највише дозвољено на тој деоници, онда се могао зауставити и избећи удес.

Вештаци су утврдили и да је од тренутка кад се "дачија"укључила на Ибарску и кад је њена задња светла возач "бмв" могао да види, па до тренутка судара прошло свега 1,3 секунде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)