ОВО ЈЕ ДРУГИ ПИЛОТ КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У ПАДУ АВИОНА КОД ЛОЗНИЦЕ (ФОТО)

Новости онлине

25. 09. 2020. у 16:30

ЈУТРОС око 9 сати у паду војног авиона код Лознице, према последњим сазнањима погинула су оба пилота

ОВО ЈЕ ДРУГИ ПИЛОТ КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У ПАДУ АВИОНА КОД ЛОЗНИЦЕ (ФОТО)

Фото: Министарство одбране

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВиПВО Војске Србије погинули су данас приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника.

Фото: Министарство одбране

 

Пилот мајор Дејан Крсник, командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног детета.

 
Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Ожењен је и отац двоје деце.

Фото: Министарство одбране

 

Врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић упутили су породицама погинулих пилота телеграме саучешћа.

 
Авион МиГ-21 прегледан је пре полетања у складу са свим процедурама и наком прегледа констатовано је да је исправан и спреман за лет.
 
Авион МиГ-21 Војске Србије срушио се током извршења редовног летачког задатка данас око 9.10 часова у рејону села Брасина код Малог Зворника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)